Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2016 Брой 42 (2016) ИМЕЙЛИТЕ НА ХИЛАРИ КЛИНТЪН И „МЮСЮЛМАНСКИ БРАТЯ”

ИМЕЙЛИТЕ НА ХИЛАРИ КЛИНТЪН И „МЮСЮЛМАНСКИ БРАТЯ”

Е-поща Печат PDF

Разследването на ФБР по случая за електронните писма на Хилари Клинтън няма връзка с пренебрегването на правилата за държавната тайна от нейна страна. Целта на операцията е да се намерят и отделят следите на частната й кореспонденция, останали във федералните сървъри, защото тази кореспонденция би могла да е свидетелство за нецелеви разход на държавни средства и корупция, а също и за връзките на съпруга й с „Мюсюлмански братя” и джихадистите.

Разследването на ФБР по случая с частната кореспонденция на Хилъри Клинтън не е свързано с подозрения за разгласяване на държавна тайна в частен имейл. Истинската цел е разследване на машинации, които водят към предателство.

Вместо да използва сигурния федерален сървър, Държавният секретар инсталирала в дома си персонален сървър, който позволява да се заобиколи държавния контрол с помощта на интернет.

Частен техник изчистил сървъра на г-жа Клинтън преди намесата на ФБР и сега не е възможно да се разбере защо й е притрябвал личен сървър.

Първоначално ФБР реши, че личният сървър е много по-малко защитен отколкото държавния. Тоест - вината на г-жа Клинтън се състои в нарушаване на мерките за запазване на държавната тайна. Впоследствие ФБР успява да се добере до компютъра на бившия конгресмен Антъни Уайнър, който е бивш съпруг на Хума Абедин, началник на канцеларията на Клинтън. Обаче имейлите на бившия държавен секретар така и не бяха извадени от компютъра на Уайнър.

Евреинът Антъни Уайнър е политик, близък до фамилията Клинтън, който навремето искаше да става кмет на Ню Йорк. По онова време избухна скандал, в същността си пуритански, защото той изпращал еротични есемеси на разни жени, и това го принуди да напусне политиката. След това Хума Абедин официално се развежда с Уайнър, но никога не е прекъсвала отношенията си с него.

Хума Абедин е израснала в Саудитска Арабия, баща й бил главен редактор на академично списание, а Хума няколко години работила в редакцията като секретар. Списанието отразява идеите на „Мюсюлмански братя”. Майката на Хума Абедин, която е начело на саудитската асоциация „Сестрите на мюсюлманските братя”, преди това била колежка на съпругата на египетския президент Мохамед Мурси. Бащата на Хума има връзки с шейх Юсуф ал-Карадави, духовният лидер на „Мюсюлмански братя” и духовен наставник на „Ал Джазира”.

Сега Хума Абедин е централна фигура в предизборния щаб на Хилъри Клинтън, както и председателят на предизборния щаб Джон Подест, бивш началник на администрацията при президента Бил Клинтън. Впрочем, Подест е лобист за Саудитска Арабия в Конгреса на САЩ, за което ежемесечно получава скромната сумичка от 200 000 долара. На 12 юни 2016 г. официалната информационна агенция на Йордания „Petra” публикува интервю с наследствения арабски принц Мохамед бен Салман, в което се описват прогресивните възгледи на кралската фамилия, която нелегално, в размер на 20 %, финансира предизборната кампания на Хилари Клинтън, въпреки че тя е жена. Е, на другия ден агенцията изтри информацията – заявено бе, че сайтът е хакнат. И така, на 12 юни 2016 г. официалната йорданска агенция „Петра” съобщи, че саудитското кралско семейство е финансирало незаконно избирателната кампания на Хилъри Клинтън.

В администрацията на Обама г-жа Абедин съвсем не е единствената, свързана с „Мюсюлмански братя”. Природеният брат на президента Абонго Малик Обама, управлява хазната на организацията „Мисионерска дейност на мюсюлманските братя в Судан”, която е част от фондацията на Барак Обама. Организацията е пряко подчинена на суданския президент Омар Ал-Башир. Член на „Мюсюлмански братя” е и служител на Агенцията за национална сигурност – най-висшия орган на изпълнителната власт в САЩ. От 2009 до 2012 г. това бе Мехли Алхасани. Не стана ясно кой го е наследил на поста, но Белият дом отричаше, че в АНС има член на „Мюсюлмански братя”, докато не се появиха свидетелства. Например Рашад Хюсейн, член на „Мюсюлмански братя”, е представител на президента на САЩ в организацията „Ислямска конференция”. Други членове на братството заемат по-ниски постове. Сред тях е най-известният член на Сирийската национална опозиция и бивш съветник на Пентагона Лоуей Сафи.

През април 2009 г., два месеца преди речта си в Кайро (произнесена в Каирския университет и обявена като послание към мюсюлманите по света – бел. ред.), президентът Обама тайно се срещна с делегация на „Мюсюлмански братя” в Овалния кабинет в Белия дом. На церемонията по инагурацията на Обама той покани Ингрид Метсън, председател на организацията „Мюсюлмански братя и сестри в САЩ”.

Фондацията на Клинтън, от своя страна, взема за изпълнител по проекта „Климат” един от главатарите на международното „Братство” – Гехад ал-Хадад. Преди това той бил продуцент на тв-предавания, популяризиращи Корана. Бащата на Хадад е един от основните организатори на „Братството”, когато то е възродено от ЦРУ и Ми-6 през 1951 г. Гехад напуска „Братството” през 2012 г., тъй като в Кайро е назначен за представител на кандидат-президента Мохамед Мурси, а после и за официален световен представител на „Мюсюлмански братя”.

Лидерите на джихадистите по цял свят са свързани така или иначе с „Мюсюлмански братя” или със суфийския „Орден Накшбанди”, който пък е елемент от саудитската националистическа организация „Световна ислямска лига”. Ето затова би било интересно да разберем какви са отношенията на г-жа Клинтън със Саудитска Арабаия и „Мюсюлмански братя”.

Оказа се, че в екипа на Доналд Тръмп има един генерал, Майкъл Флин, който се опитваше да осуети Халифата, изобретен от Белия дом, но го уволниха от военното разузнаване (Defense Inteligence Agency). Заедно с него работи и Франк Гафни, заслужил “войник на студената война”, когото днес наричат конспиролог, защото въстана срещу присъствието на дейци на “Мюсюлмански братя” във федералните органи.

От гледна точка на ФБР всяка подкрепа за терористични организации е престъпление, независимо от това каква е политиката на ЦРУ. През 1991 г. полицията и сенатор Джон Кери фалираха пакистанската банка BCCI (нищо, че беше регистрирана на Кайманите), а пък ЦРУ я използваше за провеждане на тайни операции, съвместно с „Мюсюлмански братя” и латиноамерикански наркотърговци.

1 ноември 2016 г.

Общество „Волтер”