Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2016 Брой 43 (2016) КАКВО МИСЛЯТ АМЕРИКАНЦИТЕ И ЗАПАДНОЕВРОПЕЙЦИТЕ ЗА РУСИЯ И ВЛАДИМИР ПУТИН

КАКВО МИСЛЯТ АМЕРИКАНЦИТЕ И ЗАПАДНОЕВРОПЕЙЦИТЕ ЗА РУСИЯ И ВЛАДИМИР ПУТИН

Е-поща Печат PDF

Измина точно един месец, откакто двама безстрашни мъже провесиха на Манхатънският мост (Manhattan Bridge) в Ню Йорк огромен банер с лика на руския президент Владимир Путин с надпис „Миротворец” (Peacemaker). Огромният плакат с размери 6 на 10 м бе закачен на 7 октомври 2016 г. - рождения ден на руския президент. Благодарение на американското изобретение интернет кадрите от хеликоптер, който лети около плаката, обиколиха целия свят и предизвикаха милиони коментари.

Докато в Ню Йорк полицията търсеше „престъпниците”, интернет сайтът AIF.RU публикува някои мнения, разпространени в американските сайтове, от които добиваме представа какво мислят обикновените американци за това.

Manuel Comandante: „Като горд американец аз мога да кажа, че Путин е много по-добрият лидер от нашия подпалвач на война”.

Adam Lewis: „Поздравявам те, Америка! Ти открито въоръжаваш „Ал Каида” и развяваш „леви” плакати по мостовете, за да предизвикаш нова война. Вие бяхте миротворци, но сега сте терорист №1 в света”.

Otilia Penczak: „Искам да попитам човека (хората), които са закачили този банер: след като е толкова велик, защо вие не идете в Русия и не заживеете в Сибир?”

Steve Lapointe: „По-добре той, отколкото Хилари Клинтън, която може да стане президент и да изпрати нашите синове и дъщери в поредната трета световна война”.

Madeleine Ketty Clail: „Третата световна война още не е започнала само благодарение на Путин, въпреки всички провокации от страна на САЩ, които подтикват Русия и Китай към това”.

John Medina: „Путин - това е зъл диктатор, който убива невинните сирийски жители”.

Stacy MacDonald: „Аз те обичам, Владимир Путин, ти си най-великият лидер на всички времена!”

Roderick Sims: „Отлична работа... Нашата страна подхранва войната. Надявам се, че това е послание към всички американци и британци. Ние само трябва да прогледнем за цялата тази бъркотия, която се случва в света. Русия не е тази, която се намесва в други страни”.

Carlos Gutierrez: „Всеки, който казва, че Путин е по-добър от Обама като президент, е длъжен да си събере багажа и да замине за Русия”.

Eugene Jack: „Те ненавиждат Путин и го наричат убиец... Хилари за една седмица уби повече хора отколкото Путин за цялата си кариера”.

Alan Kaplan: „Путин е „миротворец” толкова, колкото пистолета „Колт”, който американците наричат символично така.”

George Suliveres: „Той изкарва наяве новия световен ред и американската корупция. Да, той е не само най-забележителният мъж на света, но той ни помага да си отворим очите”.

Gian Garcia: „Никога не съм си мислил, че ще кажа това, което сега казвам за този руснак от КГБ, но за своите сънародници прави повече от този, който в момента седи в Белия дом. Без съмнение!”

Gilvan Gentil: „Това е възмутително. Този, който го е направил, няма нищо общо със САЩ”.

Ciarin Delaney: „Путин - спасител на западния свят. Освободи ни, Владимир, моля те!”

Robert Tester: „Путин не е човек на мира. Ако все пак изпитвате някакви съмнения, поинтересувайте се от това, което сега става в Русия и нейната нова история”.

Mats Fahlberg: „Аз мисля, че този банер ще стане тест, който ще ни позволи да разберем какво мисли народът, и показва популярността на Путин сред американците”.

Olusola Jegede: „С окачването на този плакат започва колонизацията на Америка. Но на неговия пъклен план не му е съдено да се сбъдне”.

Axl Feijoo: „Няма да се учудя, ако този банер не са го закачили специално за да разпалят война с Русия”...

Такива са в общи линии коментарите на обикновените американци. Те не са обект на руски кибератаки в личните си компютри, както голословно твърдят ястребите от Вашингтон за измислената руска киберинвазия в информационната система на Държавния департамент на САЩ. Те обаче са обект на органите за масирана психологическа война от ЦРУ, Пентагона и собствените средства за масова информация с цел насаждане на омраза срещу Русия и нейния президент. Въпреки безпрецедентната антируска и антипутиновска пропаганда, както е видно обаче, голямата част от тях (почти две трети) са запазили своята обективна оценка за това какво представлява съвременна Русия и най-авторитетния днес световен лидер и миротворец - Владимир Владимирович Путин. Тези именно обикновени, трезво мислещи и невойнолюбиви хора си казаха тежката  дума, като избраха на 8 ноември 45-ия президент на САЩ Доналд Тръмп, с което наказаха маргинализирания, русофобски и войнолюбив американски политически елит. Това е една от главните причини за победата на  Тръмп на изборите.

На 25 октомври говорителят на Белия дом Джош Ърнест съобщи, че: „Барак Обама се страхува, че ще трябва да напусне САЩ в случай, че Доналд Тръмп спечели на изборите”.Това вече е факт и е време да емигрира, след като за цялото си „демократично”управление вследствие на провежданата от него „миролюбива” политика успя да принуди редица американски знаменитости да емигрират в Русия. Стриктно провеждаха тази политика и западноевропейските му васали. Вследствие на това искането за получаване на руско гражданство сред световните знаменитости се превръща в епидемия. Почти всеки месец някой европейски или американски актьор, музикант или спортист обръща взор към Русия с молба да получи поданство за страната, която западната пропаганда непрестанно хули и демонизира нейния лидер Владимир Путин. Създателят на “Междузвездни войни” Джордж Лукас също каза, че няма нищо против да се премести да живее в Русия. Джордж Лукас заяви наскоро в интервю, че дори в СССР режисьорите са имали значително повече творческа свобода, отколкото той в Холивуд.

Италианската киноактриса Орнела Мути в ексклузивно интервю за „РЕН тв” обясни защо иска да се премести в Русия . „Аз често ходя в Русия. Тя много се измени след първия период. Измени се начинът на живот, но промени в сърцата на хората няма. Сега тя е страна, в която всеки би желал да живее.”

След Жерар Депардийо в Русия се пресели и американската легенда на бокса Рой Джонс. В края на август т.г. Кримският полуостров посети княз Дмитрий Романов, който заяви, че с удоволствие би се преместил от Дания.

На 3 ноември руски гражданин стана и големият холивудски актьор Стивън Сегал. Американецът Сегал нееднократно е заявявал своите симпатии към Русия и президента Путин и каза, че поддържа присъединяването на Крим към Русия. Той получи руския си граждански паспорт в деня, в който нашият политически пигмей Росен Плевнелиев от микрофоните на „независимата” от английското правителство ВВС отново обвини Русия в агресивност и папагалски озвучи опорните точки на ЦРУ, че основните инструменти в арсенала на Кремъл били да спонсорира популистки политически партии и движения, пропаганда и кибератаки и призова „ЕС да се придържат към твърда линия срещу Москва”...

Ние няма да коментираме повече Плевнелиев и неговото примитивно русофобство, той е повече политически труп, нито свободно изразените мнения на американските и западноевропейски граждани, защото не е добре да слизаме на нивото на совите на психологическата война отвъд океана, и най-важното, защото това би било пропаганда.

Нашата цел е истината, а тя трябва да се търси във фактите, но не и във внушенията.