Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2019 Брой 31 (30 юли 2019) СПОКОЙНО! ВСИЧКО Е ЗАКОННО!

СПОКОЙНО! ВСИЧКО Е ЗАКОННО!

Е-поща Печат PDF

„Най-жестоката тирания е онази, която действа

под маската на законността и под знамето на справедливостта”

Монтескъо /1689-1778/


„О, свещенна простота!” - с последни сили промълвил религиозният реформатор Ян Хус на кладата през 1415 г., когато видял старица да подхвърля сноп пръчки в огъня под краката му.

Жест на жестокост, но когато е вследствие от заблуда и наивност е простим дори от жертвата на тази жестокост! Но узаконената, съзнателната и безкруполната жестокост, тази, за лична изгода и удоволствие, нормалната човешка същност не може да приеме и прости! И въпреки това, с възхита гледаме и ахкаме застанали сред  древните руини, обилно напоени с кръв.

Защото масовите гладиаторски кървави касапници са напълно законни, приемливи и адмирирани от Римското законодателно тяло. Винаги и навсякъде по света, такова е робството – от древна Месопотамия, Египет, Елада и Китай - до наши дни. Законно! Разпъването на кръст на християни и бунтовници срещу римската власт е законна и обичайна мярка, както и  законно и приемливо е хвърлянето на напълно невинни хора, жени и деца - на арената - за храна на дивите зверове!

Законно е горенето на книги и библиотеки, съхраняващи езическо и древно знание; законно е заличаването на древни храмове, култури и традиции! Във Флоренция  през 1497 г. Савонарола изгаря на огромна клада „суетите”- картини, книги и карнавални маски, разбира се, законно! Навсякъде в Европа законно е преследването и унищожаването на другомислещите, на богомилите, катарите, бугрите, циганите и евреите.

През Средновековието Инквизицията в Западна Европа ожесточено преследва и изгаря на своите клади над 4 милиона „еретици, алхимици, вещици, блудници и прочие”, сред които и Джордано Бруно – през февруари 1600 г. Цели пет века не угасват кладите на Светата Католическа Инквизиция! Папа Инокентий ІІІ горял върху тези клади по 500 души на ден в продължение на 20 години. Напълно хуманно и Законно!

Законно е турското робство, владичество, иго и присъствие, след узаконяването на османската власт от Християнската Лига, сформирана от владетелите на най-големите християнски държави в Европа. Те признават на Сюлейман, синът на пленения Баязид І, правото да бъде „пълновластен господар на Тракия и другите земи, които наследил от родителите си”! Узаконено е робството и многовековния геноцид над българи и арменци, както и законни са съществуващите над 150 вида данъци! Законнен е и КЪРВАВИЯТ ДАНЪК!

Напълно в духа на Закона е геноцида на местното население в двете Америки и избиването на милиони индианци след т.нар. Велики географски открития, по повод на което хуманистът Марк Твен /1835-1919/ възкликва саркастично: „Хубаво е, че са открили Америка, но щеше да бъде още по-хубаво, ако не бяха я откривали!” При откриването на „Новия свят”, испанските конквистадори унищожили всеки кодекс на маите, до които успели да се докопат. От хилядите книги на тази древна цивилизация днес са запазени едва четри.

За 450 години повече от 20 милиона африканци са ловени и транспортирани като добитък в Новия свят. Роби! Законно!


адесет /12/ западноевропейски държави приемат драконовски закони спрямо циганите, наричани днес на политкоректен език - роми. През 1554 г. английската кралица Мери Тюдор ги обявява извън закона. Декретът нарежда безусловното им изселване от страната в 40-дневен срок - в противен случай всеки срещнат на пътя циганин трябва да бъде обесен.” Както и става. Във Франция също „интегрират” циганите чрез прогонване от страната, чрез обесване за скитничество и кражби, както и с изгаряне на клада за магьосничество /справка Есмералда от „Парижката Света Богородица” на Виктор Юго./ В Северна Европа, освен с бесилките и кладите на техните деди и прадеди, уж съвременните и модерни датчани и норвежци  прибягват и до насилствена стерилизация. Кастрирането се извършва до 70-те години на ХХ век. Наред с държавата и обществените организации в Норвегия, в ужасяващия геноцид, участва и официалната църква. И понеже Дания и Норвегия са „правови държави“, всичко това се извършва в изпълнение на съответните закони, за които преди години властите в двете държави трябваше официално да се извинят. В Германия най-масовият геноцид е по времето на Хитлер, който унищожава 450 хил. цигани от общо 500 хил. Фюрерът успява да умъртви и по-голямата част от ромите в Австрия, Чехия, Полша и други окупирани държави. Смуглите събратя в Източна Европа обаче не познават масовите гонения. Може би е нужно днес да се постави резонния въпрос кои точно от европейците са носители на хуманизма, толерантността и общочовешките ценности? Кой и към кого има право да дава морализаторски съвети и да изисква узаконяване от българския Парламент на неприемливи и противоестествени за народа и суверинитета ни Стратегии и Конвенции, осакатяващи и заличаващи извечни морални ценности и физическото битие на българските деца?!

Третият райх, националсоциализма и дори холокостта - и те са законни! Всичко е осъществено като следствие на съответно приет  закон. В същото време, в годините на Втората световна война, България не само спасява 48 600 български евреи, но е издала 15 000 визи на европейски евреи, които са се преселили в Палестина. Тогава е време, когато никоя държава не е давала убежище на евреи, а САЩ са отказвали такова пристанище на американски кораби, ако на борда им има евреи. Тогава, по нареждане на българското външно министерство, са давани курортни визи на немски евреи, които са пребивавали по 3-4 години у нас. Какво да се прави: има закони и закони, някои хуманни, други човеконенавистни! Истината е, че българският пример за спасяването на евреите е трън в очите на много западно- и средноевропейски нации, които не могат и днес да се примирят с факта, че държави афиширащи се с „дълбоки демократични традиции”, са съдействали не само за депортирането, но и  за унищожаването на евреи на тяхна територия. Защото актът на спасение на българските евреи е уникално явление! Било със закон или не!

Но да продължим със законите и законността!

Законно е било и крепостното право в Русия. Законно е, че след цар Иван Грозни, който през 1551 г. превзема Казан ликвидира Казанския хаганат, всички руски монарси се кичат и с титлата „Цар Булгарский”. И на ум не им е минавало да преиначат титлата на цар Татарский! В „История на Казан”, издадена от Академията на Науките на СССР през  1988 г., е записано: ”До Октомврийската революция в Русия през 1917 г., жителите на Казан и Поволжието не са преставали да се наричат българи.” Но днес те се наричат татари; живеят в Татаристан! Други пък се наричат „македонци“ и живеят в Македония – законно!

Законен е Берлинският конгрес и Ньойският договор, разкъсали не само българския народ и българското землище, но и целия Балкански полуостров в името на користните интереси на Великите имперски държави. Законно е създаването на изкуствени държавни образования и езици на принципа „Разделяй и владей”!

Такъв е и ЗЗД в България – законен!

Законно е кървавото потушаване на Войнишкото и Септемврийското въстание, за които днешните ученици не са и чували. Законни са актовете описани в „Хоро” на Антон Страшимиров, където се играе „кърваво хоро и когато клаха народа така, както и турчин не го е клал”!  Законно са избити без съд и присъда от екзекуторските взодове хиляди работници, учители, журналисти, генарали и поети като Сергей Румянцев, Гео Милев, като Никола Вапцаров и генерал Владимир Заимов. Партизанските глави са отрязани законно, невръстните деца от Ястребино също  са избити напълно законно.

Законен е Народният съд и прилагането на Планът Ран-Ът!

Законно е раздържавяването на държавата ни, унищожаването на въоръжената й мощ, икономика и поминъкът на населението; законна е разпродажбата на територия и концесиите на подземни богатства; законно е профанизирането на децата и младежите чрез заличаване на култура и традиции; законно и задължително е антибългарското историческо образование, принизено здравеопазване и пенсионно осигуряване, трасиращи пътя към скоростно демографско унищожаване и заличаване на държавата ни!

Законни са многомилиардните неизгодни държавни заеми и международни търговски договори, които заробват силно редуцирания ни народ за десетилетия напред! Законови са предпоставките и мерките за една от най-ниската раждаемост и най-висока смъртност в света!

ВСИЧКО Е ЗАКОННО! СПОКОЙНО!

Законна е Стратегията за детето, дженър идеологията и дженър образованието, което вече се изучава напълно законно във Варненския университет „Черноризец Храбър” съвместно с Института за държавата и правото при БАН!! Най-старият и престижен български университет Софийският университет „Св.Климент Охридски” е също на разположение да подготвя студенти и специалисти по джендър образование, необходими за държавните ни структури, училища, детски градини и социални работници. НПО-тата и различните чужди агенции и фондации са доволно подсигурени от подобни „експерти”, но винаги може и повече...

Законът за закрила на детето, Законът за социалното подпомагане, Законът за социалните услуги, Семейния кодекс и промените в правосъдната система вече са узаконени и обнародвани в Държавен вестник и стават задължителни за българските родители и общество само след броени месеци! Няма мърдане! Вече всичко е законно!!

Посегателството върху семейството и децата

След като напълно законово изгониха и разпръснаха над 2 милиона българи като икономически имигранти по целия свят, защото им бяха отнети средствата за препитание, на останалите тук е подготвен нов кръг на Ада. Очаква ни поредното законово духовно и генетично заличаване, очаква ни отново узаконено еничерство и луциферско посегателство над най-дълбоките човешки връзки и инстинкти – тези на майчинството и родителството! Посегателството върху семейството и децата! В съвременна Европа това е узаконена  практика от години, защо не и у нас?! Какво толкова?! Нали още преди десетилетия Иван Костов, бивш министър-председател на Р България, се произнесе: „Ние не интерпретираме българската политика през българския национален интерес”, а бившият президент на Р България Петър Стоянов дакларира недвусмислено: „България ще спазва международните норми на поведение дори и с цената на отказ от национелен суверинитет.” Днес същото важи, както за председателя на ПЕС, така и за настоящето ни законно избрано правителство!

Днес, законни са всички закони, които елиминират без остатък 10-те Божи заповеди и утвърждават Новия световен ред, официално възвестен от президента на САЩ Джордж  Буш - старши в неговата реч пред Конгреса на САЩ на 01 септември 1990 г., след нападението на Ирак в Кувейт и в навечерието на войната в Персийския залив.

„Десетте правила” на китайския мъдрец Сун Дзъ отпреди 2500 години, са били дар за много владетели при изпълнение на политическите им цели, защото са били използвани слабостите на хората, за да си осигурят предимство. Те действат безотказно и днес - във всяка географска точка на планетата и плодят цветни революции, разруха, глобален хаос и безперспективност:

Развалете това, което винаги е било хубаво в страната на враговете ви.

Направете боговете им за посмешище и стъпчете всичките им обичаи в калта.

Подкопайте с всички средства престижа на водещата класа; оплитайте ги при всяка възможност в тъмни машинации и в подходящия момент ги опозорете.

Разпространявайте между гражданите конфликти и раздори.

Настройвайте млади срещу стари.

По всякакъв начин спъвайте работата на властта.

Внедрявайте навсякъде свои шпиони.

Не се страхувайте от сътрудничество с най-низките и най-отвратителните създания.

Винаги, когато можете, обърквайте обучението и доставките на противниковите сили; подкопавайте дисциплината им и парализирайте волята им за борба чрез потискаща музика, пращайте леки жени в лагера им и оставете падението им да достигне дъното.

Не пестете нито обещания, нито пари или подаръци, защото всичко това носи големи лихви.

Колко познато и изпитано на наш гръб! Големият Николай Хайтов по всички възможни начини ни призоваваше и алармираше: ”Време е да гледаме суровата истина без цветни очила, колкото и непоносимо е да приеме човек такава мисъл в главата си. България е полигон за изпробване на съвършенно непознат до сега механизъм за претопяване на цял народ и разграждането на държавата му със съдействието на самия този народ и основните му институции, които заработват в един момент по чужда програма, без видимо нарушение на нито един от основните принципи на Конституцията и демокрацията. Големият удар върху България и Българската нация дойде, след отродяването на младежта от литературната ни класика и осакатяването на учебниците по история. Това е една от основните причини и за изселническата психоза сред младите. Неслучайно първото нещо, което Световната банка взе в ръцете си у нас, бе образованието и го реформира съответно по своята програма за глобализирането на света. Така младежта остава изцяло под влиянието на завода за лъжи, наречен Телевизия. Тя преобърна вкуса на подрастващите със своите долнокачествени филми на насилие и музикална индустрия, така че сега децата ни не могат да понасят истинско изкуство в киното и литературата.”

Казано е: „По плодовете ще ги познаете!”, по законите и делата! Хората се пробуждат и все по рядко се оставят да ги лъжат. „Нищо не е добро, ако човек не го направи!”- днес, тук и сега! Защото утре може да бъде късно... за теб, за децата и страната ни! Нашите мисли, решения и действия, нашата духовна сила управлява материята. В живота всичко става на цикли и всяко нещо има своето време. Време е за събуждане и отърсване от дълбокия комотозен сън на безвремие и безсмислие, на духовна и физическа слабост и безпомощност, в който сме потънали, време е за ново Възраждане, в противен случай ни очаква мумифициране!

А законите? Много често те са незаконни и преходни. Разбира се, има и общовалидни вселенски закони като  например Количествените натрупвания водят до качествени изменения; Отрицание на отрицанието; Закона за причината и следствието или Закона за резонанса: „Който взема, ще му бъде взето”, „Който копае гроб другиму, сам пада в него.” или  „Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!”

Нещо трябва да се промени, да се направи решителна крачка в правилната посока, така както го правят други! Нали народът  го е казал „Помогни си сам, за да ти помогне и Господ.”

Вижда се вече и се чувства на много места тази промяна. Но може би най-вече на съборите в Рожен и Жеравна и на другите още 363 национални събори из нашите притихнали села и градчета! Българският Дух е жив и това е най-важното!

Неволята е нашият най-добър учител, както и здравите ни и дълбоки корени. По думите на Спас Мавров „Цялата българска философия, идеология и космогония се безира на един единствен постулат, от който произтича всичко останало и последващо, а именно: „ДУХ ДУХ ДА НЕ ПОРОБВА И ДУША ДУША ДА НЕ ПОДВЕЖДА! Имаме  принос и за световната демокрация. В Търновската конституция е записано: КОЙТО СТЪПИ НА ТАЗИ ЗЕМЯ И Е РОБ, СТАВА СВОБОДЕН!”

Какъв е нашият статут сега?

Доколко свободни и отговорни сме днес, когато  в ХХІ век България законово приема да предостави своите деца на безумни, антихуманни и разграждащи човешката същност практики, да разруши и стъпче исконното човешко и семейно право да  отгледаш, да възпиташ и да се радваш на собствените си деца и внуци, с която имаш неразривна връзка до живот! Що за безумие, морална деградация и извратена сатанинска жестокост – чужди, моторизирани и защитени от закон хора и организации да ти изтръгнат и отнемат завинаги рожбата от ръцете, сякаш е обикновена стока под претекст, че ти дават социална услуга?! Но спокойно! Всичко е законно! Ти си нищо и никой,  и нямаш полезен ход!!

Да чуем отново Хайтов:

„Изходът е един: да се възстанови преди всичко законността в страната; да си върнем училището и подменената култура; да се върнат възпитателните функции на образованието. Да спрем усиленото в момента подменяне на целия духовен заряд на българина, защото загубите от това са невъзвратими. Заедно с това веднага трябва да се преосмисли т.нар. „преход”. Но големият въпрос е дали степента на раздържавяването ни не е преминала своята критична граница и ние просто не контролираме това, което става със самите нас...”

Спокойни ли сте?! Още ли вярвате на закони и корумпирани законотворци, които мислят загрижено и добронамерено за вас?


Узаконената, съзнателната и безкруполната жестокост, тази продуктивана от бездушие и корист, нормалната човешка същност, не може да приеме и прости! Вселенските закони на резонанса и кармата, са неизменни и актуални и за управленския елит – и също не прощават! Българският народ има нужда да се гордее със своето правителство и държава, а не да ги ругае под път и над път и даже да ги презира! В своите божествени химни и тракийски таблички Орфей пее и записва „Аз съм син на Земята и звезното небе”, а те?! От коя част на Етъра са те? От светлата или от тъмната страна?!