Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2019 Брой 32 (6 август 2019) СУПЕРЛИБЕРАЛНИЯТ УРАГАН – НАСТЪПВА

СУПЕРЛИБЕРАЛНИЯТ УРАГАН – НАСТЪПВА

Е-поща Печат PDF

Суперлиберализмът превръща САЩ и ЕС в „Империи на злото“

 

Обичам повече добрия китаец, отколкото лошия испанец.

Ф. Г. Лорка

 

От държава на привържениците на етническото разнообразие (ethnic diversity), САЩ все повече се превръщат в държава на дискриминацията и манипулацията на белите евроамериканци. Например, все по-често се предпочитат черни артисти на екрана и на сцената, особено в Холивуд, откъдето тръгна движението на феминистките MeToo (MeToo movement). В пиесата "Ана Каренина" чернокожа актриса изпълнява главната роля. В мюзикъла "Хамилтън", представящ историята на формирането на САЩ, ролята на третия президент Томас Джеферсън (1743-1826) се изпълнява от чернокож артист.

На 15 юни 2018 г. The Boston Globe – най-тиражираният вестник в Бостън, щата Масачузетс, съобщава, че д-р Елизабет Нейбъл, президент на Женската болница Бригъм и професор в Медицинския колеж към Харвард, наредила да се свалят от стените на Аулата на славата портретите на 31 известни белокожи учени и да се сложат на по-недостъпни места в болницата. Впрочем, ако посетите Харвардския университет, може да чуете от кандидат-студенти: "Няма начин Джордж да влезе тук, защото той е само обикновен бял мъж!"

 

През януари 2019 г. отнеха всички почетни титли на 91-годишния нобелист Джеймс Уотсън – един от откривателите на структурата на гените, заради това, че имал расистки помисли.

През май 2019 г., хиляди американки се подписват в петицията на "Жените в Холивуд" срещу връчването в Кан на „Почетната палма“  на Ален Делон, заради това, че преди години бил изрекъл расистки и хомофобски думи.

През март 2019 г., заради една целувка в момент на радост от победата си, боксьорът Кубрат Пулев пострада от американските суперлиберали. Този епизод ми напомня за импровизираните съдилища, в които съдиите и свидетелите скачат, както кенгуру срещу набедения за виновен. Оттук и прозвището на този вид правосъдие – „кенгуру съд“. „Кенгуру“, на езика на австралийските аборигени, означава „не разбирам“. Аз също не разбирам защо толкова силен и достоен българин позволи да бъде унизен от псевдоетичната, суперлиберална спортна комисия в Калифорния, САЩ?

Така, привържениците на етническото (и сексуалното) разнообразие, могат да предизвикат появата на някой бял Мартин Лутър Кинг, който да стане водач на Евроамериканското движение за правата на белите хора в САЩ.

В Европа, Урсула фон дер Лайен бе избрана на 16 юли 2019 г. за председател на Европейския съвет – изпълнителната власт на Европейския съюз (ЕС). Една лекарка и майка на седем деца с най-голямо основание би трябвало да уважава традиционната биосоциална същност и морал на човека. „Юкатан“ на езика на маите означава „не разбирам“. Аз също не разбирам защо Урсула фон дер Лайен пропагандира своите суперфeминистки разбирания и настоятелно изисква полово балансиран състав на Европейската комисия, в която половината от комисарите да са жени? Преди да е отговорила на въпроса, например: „Може ли и половината от миньорите в страните на ЕС да са жени?“ Дано не настоява и за сексуално балансиран състав на 28-те комисари на Европейската комисия: 14 мъже и 14 жени, от които – по 7 хетеро- и 7 хомосексуални мъже и жени. Тогава ще я запитам:  Quo vadis, Ursula von der Leyen?

Докато съвременна Европа спешно се нуждае от възстановя­ване на парадигмата на класическия либерализъм и на християнските ценности, Урсула фон дер Лайен настоява всички страни от ЕС да одобрят Истанбулската конвенция, без да се интересува, че в Република България тя е обявена за противоконституционна, заради джендърската идеология, криптирана по познатия „демократичен“ похват в „защита на жените от насилие“.

Затова напомням на Урсула фон дер Лайен, както и на „Да, България“, и на „Демократична България“, думите на Никос    Казандзакис в романа му „Последеното изкушение на Христос“: „Ех, нещастнико - извика тя, - ами че Бог не се намира в манастирите, намира се в къщите на хората! Там, където има мъж и жена, там е и Бог; там, където има деца и грижи, и готвене, и кавги, и сдобрявания, там е и Бог.“

Напомням и „песента“ на мексиканския американец Карлос Сантана: „Музиката е баланс между женското и мъжкото начало. Жената е мелодията, а мъжът е ритъма. Моята работа е да ги изпратя в леглото, където знаят да правят това, което е естествено и нормално.“

Напомням и моята перифраза на Лорка: „Обичам повече умните (и чаровни) жени, отколкото глупавите мъже; повече добрите черни, отколкото лошите бели хора.“ И протестирам срещу суперлибералния ЕС, който се превръща в новата „империя на злото“, в рушител на традиционната биосоциална същност и морала на човека.

Стига се дотам, че ако някой каже, че Адам е произлязъл от реброто на Ева, суперлибералите пак няма да се укротят! Така, през „Прозореца на Урсула”, виждам как кутията на Пандора е отворена за настъпващия суперлиберален ураган, тоест, за европейското зло.

Думата „ураган“, на езика на индианските племена от Карибските острови,  буквално означава „буря“, а метафорично – Бог на злото или Дух на злото. На север от Мерида, щата Юкатан в Мексико, се намира древният град Чичен Ица („Кладенецът на племето Ица“), където са пирамидите, построени от маите. Тази среща на архитектурата с астрономията цели да предизвестява хората да вземат предпазни мерки срещу прииждащото зло.

Във Вашингтон и Брюксел обаче такива пирамиди няма и  суперлибералният ураган е в стихията си. Въпреки отпора на президента Доналд Тръмп.

Надявам се, Урсула няма изцяло да се трансформира в „Урсус“, което означава много лош човек.

 

Д-р Георги ЧАЛДЪКОВ,

професор в катедрата по анатомия

и клетъчна биология към

Медицинския университет във Варна


 

 

Още по темата