Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2019 Брой 34 (20 август 2019) БИВШИЯТ ПАК СЛЪНЧАСА

БИВШИЯТ ПАК СЛЪНЧАСА

Е-поща Печат PDF

Бившият Плевнелиев явно не се пази по време на жегите и слънцето се е отразило и на без това крехкото му душевно състояние. При него се наблюдава някаква цикличност, на пълнолуние ли, на смяна на лекарствата ли, но мине се, не мине един-два месеца, той отново зашеметява с прозрения.

И както винаги, състоянието му се обостря от всяко вето и изказване на президента Радев. Така стана и сега за ветото върху цивилния шеф на „Военна информация“. Що да не можело? Можело и цивилен да води военното разузнаване. Той, Роско, много добре знаел тази работа. Можело, според него, след което обвини президента Радев, че нищо не разбирал и нямал експерти да го посъветват.

Изпаднах в недоумение. Нямам спомен бившият да е завършил някаква военна специалност. Нито дори да е бил министър на отбраната. Досегът му с армията се изчерпва с подтичването пред войската и приемането на почести. И това недоразумение твърди, че човек с военно образование, пилот, нищо не разбира от военните работи!

Надявам се експерти да посъветват бившия. В областта на здравеопазването. Ако трябва – сега, в жегите, на хладно при климатика, хладки душове, розови хапченца и ако трябва, да му сменят терапията, че не се издържа!

 

ЖЕГИТЕ ГО ПОЩУРИХА

 

Бившият, въпреки призивите ми към здравните специалисти да вземат мерки, днес се е излагал не само на слънце, но и пред "Франкфурт Алгемайне Цайтунг". Приемайки присърце всяка прищявка и хвалба на Баце, Бившият директно в Германия заплаши „Фолксваген“, че ако инвестира в Турция, щели да навредят на имиджа на Германия на Балканите.

Имам сериозни подозрения, че чуждестранните журналисти се обръщат към него, когато трябва да поотпуснат напрежението и да развеселят читателите. И те да видят, колко по-зле от Меркел има и какъв късмет са извадили с управляващите, защото може да бъде и много по-зле.

На първо място, като си представя Германия къде точно я боли какво мислят за нея и какъв й е имиджа на Балканите, предпочитам да замълча. Те решават какъв да им е имиджът. И къде да инвестират. И изобщо не им дреме за думите на човек, който дори в родината си е станал за смях и на кокошките. На второ място, отчаяното и паникьосано лобиране за завода на „Фолксваген“ да е в България, показва безпомощността на нашенските политици. А твърденията колко диктаторска държава е Турция и как ще им пострада имиджа като си партнират с Ердоган, показва умствена недостатъчност и пълна политическа некадърност. Ердоган може и да е диктатор, но всички искат да търгуват с него, за разлика от Баце и компания. Да не говорим, че турците в Германия ще одобрят решението и то ще е още една връзка между двете държави.

А какво има да предложи Баце освен корупция, разбити пътища, неквалифицирани работници и изнудване? И Бившият става за смях на всички, като неадекватно се изказва навсякъде по всичко, от което не разбира! В случая прави мечешка услуга на всички. Спрете го, вече не се издържа! Моля, ризата с дълги ръкави!