Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2019 Брой 43 (22 октомври 2019) ЗА ДА СЕ СЪХРАНИМ КАТО НАРОД

ЗА ДА СЕ СЪХРАНИМ КАТО НАРОД

Е-поща Печат PDF

„Нова Зора“: Г-н Беломорски, Тракийският съюз винаги е играл важна роля в обществения живот на България. Сега виждаме Вашето име като кандидат за общински съветник. Защо се кандидатирате за общински съветник в София, какви приоритети ще защитавате и какво очаквате да постигнете?


- Кандидатирам се за общински съветник по линия на Съюза на Тракийските дружества в България, където съм член на Централното ръководство, а Политически клуб „Тракия“ е коалиционен партньор на БСП. Приоритетите на СТДБ ще бъдат и мои приоритети в дейността ми като общински съветник.

През своята 123-годишна история нашият съюз винаги е защитавал и отстоявал българското, работил е за запазване на българската идентичност, бит, култура и българското самосъзнание. Това е от изключително значение в съвременния свят, динамичен и пълен с предизвикателства, за да се съхраним като народ.

За изпълнение на своите приоритети, СТДБ активно работи със Столична община. Предоставили сме материали, свързани с историята на тракийското движение и с живота и дейността на създателя на нашия съюз Капитан Петко Войвода, с които да бъдат запознати учениците в столичните общински училища. Предстои откриването на паметник на капитан Петко Войвода на Алея на бележитите българи в Борисовата градина по случай 175 години от рождението му. По наше предложение една от метростанциите от третия лъч на метрото, с решение на Столичен общински съвет, беше наречена „Тракия“ и в момента се работи по нейното проектно оформление.

Като общински съветник ще продължа с инициативи и мероприятия, които да допринесат за патриотичното възпитание на децата и младежите, което е посочено и в приоритетите на моите отговорности и ангажименти пред столичани.


 

Още по темата