Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2020 Брой 6 (11 февруари 2020) ИСКАМЕ НОРМАЛЕН ЖИВОТ

ИСКАМЕ НОРМАЛЕН ЖИВОТ

Е-поща Печат PDF

• Народът ще си върне властта в собствената си Родина, ако се обедини

• Трябва да се сложи край на наложения режим от Борисов, и състоянието, в което се намира България


На 7.02. т.г., се състоя пореден митинг-шествие срещу престъпното управление на ГЕРБ. Той бе организиран от ПП „Възраждане” и ПП „МИР”, но на него дойдоха и привърженици от други извънпарламентарни формации, младежи, пенсионери, медицински сестри, хора, недоволни от управлението, загрижени за бъдещето на България и за собственото си оцеляване. Протестът се проведе при засилен полицейски контрол. Плътен кордон полицаи пазиха парадния вход на Народното събрание. По-надолу, на бул. „Дондуков”, бяха струпани микробуси, коли на жандармерията, полицейски коли, групи полицаи на повикване. „МВР е предприело всички необходими мерки, за да противодейства на евентуални провокации на протеста пред Народното събрание, каза пред журналисти в Парламента, министърът на вътрешните работи Младен Маринов. - МВР се стреми максимално да не се стига до прилагане на сила и помощни средства. Както виждате първите линии от полицаи са именно екипите, които са за диалог и антиконфликт. Това е сигнал към протестиращите, че сме там да осигурим тяхното конституционно право на протест“, добави още той.

Пред паметника на цар Освободител, с развети знамена, гражданите се обявиха срещу управляващите, които отровиха въздуха с вносни боклуци, окрадоха водите с частните депутатски ВЕЦ-ове, продадоха българското злато, изгониха младите, умни и образовани българи… Скандиранията бяха и за по-добро здравеопазване, за отказ от валутния суверенитет, застрашаване на финансовата стабилност на страната, полицейския произвол, споразумението СЕТА, Законът за социалните услуги, за по-високи пенсии, за демографската криза, за целенасоченото убиване на дребния и среден бизнес, чрез въвеждането на наредба Н-18 и пр., т.е. - против разрухата на всичките нива и сфери в управлението на страната, където благодарение на Кабинета „Борисов-3” държавата е изпаднала в дълбок колапс и се разпада. Макар че депутатите се уплашиха от „народната любов” и приключиха с дневния ред  още в 9.52 ч., когато г-жа Караянчева даде почивка, някои членове на управляващата коалиция са забелязани да се изнасят, за да не бъдат застигнати не само от гнева на протестиращите, но и от страх от агитките на футболния клуб „Левски”, който на практика бе закрит с гласуваните поправки в Закона за хазарта, внесени от Валери Симеонов.

Застанал с лице пред празните прозорци на Народното събрание, в своето обръщение към овластените „народни представители”, председателят на ПП „Възраждане” Костадин Костадинов каза: „Днес, в студения, мразовит и работен зимен ден, над 5000 българи от цяла България пишат историята заедно. Скоро милиони българи ще ковем бъдещето си заедно! Защото е време за Възраждане! Време е за спасение на  България! През 2019 г. населението на България е намаляло с толкова, колкото са загубите през Първата и Втората световна война взети заедно. Страната ни обезлюдява и само през изминалата година са я напуснали 70 000 българи притиснати от недоимък и търсещи хляб и препитание извън пределите на Родината. Вместо мерки за справяне с кризата и улеснение на родителството, властта сякаш нарочно затруднява българското семейство. Промените в Закона за социалните услуги и всички други закони  свързани с него, са нестихваща тревога на българските майки и бащи. Дойде време за Възраждане! За възход и величие на България! Ние ще победим!”.


Пред паметника на цар Освободител застана и председателят на ПП „МИР“ – Симеон Славчев, който призова всички българи и родолюбци да се обединят и да подкрепят президента в борбата му за справедливост.

„Случващото се в България през последните 30 години доказа, че така нареченият политически елит няма морал, елементарно чувство за справедливост, желание и воля да се решават проблемите на българските граждани. Тъкмо обратното - оставиха българите без въздух, без вода, без качествено здравеопазване и образование, изгониха децата ни в чужбина. – каза той. - Надеждите ни останаха излъгани и най-важното нещо сега е да бъдем единни и всички заедно да се противопоставим на олигархията в лицето на цялата политическа класа, която 30 години съсипва нашето и на деца ни бъдеще. И ако до днес търпяхме да ни управляват една шепа неграмотни, мутри и олигарси, това търпение свършва днес!

Днес всички, които сме тук, казваме СТИГА!

А ние сме тук, за да призовем за обединение на всички българи и родолюбци.

Първата наша задача е да изгоним това продажно управление;

Втората е да проведем честни и свободни избори чрез машинно гласуване;

Третата е да застанем в подкрепа на единствения останал морален стожер на българското общество - президентът Румен Радев“.

Час и половина по-късно, шествието се отправи към Министерския съвет. Там, на стъпалата пред входната му врата, адвокат Мадлен Кирчева заяви: „Не признаваме договора с ЕС, НАТО; военната окупация на България и продажбата на земя на чужденци! Всеки договор, сключен с измама или насила, е нелигитимен! Не признаваме прехода, защото той се осъществява против народната воля. Влизането в чакалнята на еврозоната, без допитване до народа, е насилие и присвояване на народния суверенитет! Това е противоконституционно действие в нарушение на чл. 1, ал 3 на Конституцията! Осъзнай силата и правото си, народе!”.

„Тук сме за пореден ден, ние протестираме от много години - и против ЕС, и против НАТО, и против Закона за социалните услуги, против всичкото това, което способства България да се обезбългарява. Политиците съставят и следват плана за унищожение“, каза пред микрофона на БНР участничка в протеста, държаща плакат с надпис “Възмездие!“.

От Министерския съвет шествието се придвижи към Софийски университет и Орлов мост като блокира кръстовищата. Този акт продължи около 30 минути. След това демонстрантите отново се отправиха към Парламента като към тях се присъединиха и други граждани. Хората скандираха „Оставка, съд и затвор”,  „Долу ГЕРБ”, „Референдум за еврото“, „30 години преход ни докара до катастрофа“ и пр…

За протеста бяха дошли и протестиращи от Перник, от Болярово, Шумен, Харманли и други краища в страната.

Протестите, организирани от двете партии, ще продължават в цялата страна, обявиха организаторите.


 

Още по темата