Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2020 Брой 14 (7 април 2020) АПОКАЛИПСИС СЕГА?

АПОКАЛИПСИС СЕГА?

Е-поща Печат PDF

Записки за завесата, която пада в края на абсурдния театър, наречен „Живот и Свят“


Отмина Благовещение и дните от календара ни приближават към Великден – символният ден на великата и неумираща надежда във вечния кръговрат на живота и вярата. Ден за радост и поклон пред Спасителя, Който ни завеща: „Аз съм пътят, истината и живота”.

Но как бавно и болно тече реката на времето в тези предвеликденски дни!  Как унило скърца ножицата на стрелките по циферблата на часовника и как скъпернически реже дългите тягостни часове на болното време, в което живеем!...

Април е, но погледнеш ли през прозореца, снегът се сипе като пред Рождество и сякаш някак гузно се опитва да засипе и изличи очертанията на бездната между вчера и днес, между надеждата за утре и непреодолимия хоризонт на отчаянието. И само телевизорът, този неуморен генератор на страха като в пиеса на абсурда, реди с равен глас сухия език на цифрите от комюникета на щабове, от статистики на поражения и загуби.

Понякога режисьорът сменя декорите и динамиката на действието,  и някакъв вълшебен рог начева да сипе щедрост, доброта и загриженост: за държавата, за хляба и бъдещето на този народ, за смирения поклон доземи към поколенията построили България.

И човек слуша, клати глава и все по-често се пита: „Какво се е случило със света, довчера настръхнал и отчужден?; как става  така, че Страхът ни потиква към доверие на хора, чиято алчност и отчуждение от всякакви добродетели никога не са се нуждаели от доказване!”…

Каква е тази алхимия в душите, която изкривява сетивата и човек не може да различи сатанинските дела от Божествената уредба на света и живота. И не се присеща дори, че някъде между некролозите и скръбните отчети, скита ехото от думите на горчивия поплак на старозаветния пророк Осия: „Изтребен ще бъде моят народ, защото му знание недостига!” (4:6)

И става така, че ни застига мисълта да запитаме: „Краят на времената ли настъпва, щом Страхът ражда доверие, а Доверието лековерно прераства в Надежда? И каква е заслугата затова на доказани лъжци и манипулатори, когато започват да говорят истината, а никой не се пита защо правят това?”


На 4 април, с тон на откривател, т.нар. математик проф. Михаил Константинов, една удобна маша на всяка власт, внезапно ощастливи по БНТ народонаселението с изчисления, че във Великобритания от КОВИД-19 умирали 98% от заразените; че в Нидерландия този процент е 86% и пр., и пр., а в България той бил от 20 до 25 пъти по-малък.

Току преди него, известният и уважаван пулмолог проф. Александър Симидчиев отговорно, честно и професионално разясни какви са медицинските съображения на мерките за сдържане на пандемията. Смисълът на казаното от него бе, че по този начин се цели да бъде спечелено време, тъй като здравната система и държавата не са готови да поемат неминуемата приливна вълна на заразените и, че надеждата е да бъде открита ВАКСИНА.

След всичко казано, нека всеки се опита да изчисли тектоничната сила на психодемията, която мигом се втурва да изличи и обезсмисли хилядолетните човешка памет и опит, натрупани в несвършващата битка между доброто и злото. С други думи, балансът между доверието и недоверието като вирусна мутация на Страха, вече се превръща в инструмент за Надеждата, и образно казано, е заставен да работи за „каузата на доброто”. И така е почти навсякъде по света.

И се улавям, че рефренът на незабравимата песничка на Васил Найденов, от едни по-добри времена, кой знае защо натрапчиво звучи в главата ми:  „Но дали е така, кой ще ми каже? Аз вървя през света и усмихвам се даже”. Този въпрос от песничката ме накара да се обърна и към едни отдавна известни намерения, параметри, и калкулации. Обезсилени с грифа „световна конспирация” обаче, те стоят някак встрани от вниманието на хората, които са свикнали да се надяват на всепобеждаващата сила на доброто. Но кой да ти каже дали не сме свидетели на времена, в които „злото” е изучило сложната техника на азиатските бойни изкуства, чиято философия, както знаем, е да бъде използвана силата и енергията на противника? А нали не сме забравили, че вечният противник на Злото е Доброто.

Продължението на тези разсъждения е на двама безспорно по-информирани от мен мъже – проф. Валентин Катасонов и д-р Джон Коулман. И доколкото проф. Катасонов ще бъде представен с отделна статия, за мен  остава възможността да повдигна, макар и само крайчето на завесата, чрез вледеняващата изповед на д-р Джон Коулман от неговата знаменита книга „Комитет 300. Йерархия на конспирацията”. Не се чувтвам като прероден пророк Осия, но знам, че е казано: който има ухо да чуе!...

Ако попитаме д-р Джон Коулман, който още през 1992 г. освети най-строго пазената тайна в света, целта на това, което се случва пред очите ни е известна, защото самата тази цел е планирана от „Комитет 300”. В уверение на това той би ни посочил най-напред, че на стр. 41 в българското издание на неговата смразяващата изповед, е записано, че Комитет 300 предупреждава още през 1981 г. всички правителства, включително и това на СССР, че „ще настъпи хаос, ако Комитет 300 не поеме контрол върху подготовката за установяване на Нов световен ред.” Следващото изречение, бившият висш офицер на МИ6 д-р Коулман, е изписал с главни букви. Така ще го цитираме и ние: „КОНТРОЛЪТ ЩЕ БЪДЕ ОСЪЩЕСТВЯВАН ОТ НАШИЯ КОМИТЕТ И ЧРЕЗ ГЛОБАЛНО ПЛАНИРАНЕ И УПРАВЛЕНИЕ НА КРИЗИ”.

Някъде към средата на 60-те години на миналия век, за посветените става ясно, че „Комитет 300 вече си е присвоил правото еднолично да се разпорежда със живота и смъртта…”

Преди да посочим, макар и телеграфно, целите записани в „програмата”  на Комитет 300, тази елитна организация, според д-р Коулман, наследница на илюминатите („покоряващият вятър на Мория”, култа към Дионисий, култа към Изида, катарите и пр.), ще приведем едно негово уверение: „Членовете на тази организация се наричат  и ОЛИМПИЙЦИ (и наистина вярват, че по своето обществено положение и мощ са равни на легендарните богове на Олимп, поставили се както Луцифер над нашия истински Бог). и твърдо вярват, че по божествено право са призвани да осъществят следното:

1. Да установят Единно световно правителство – Нов световен ред с Обединена църква и парична система, под тяхно ръководство…

2. Пълно разрушение на националното самосъзнание и националното достойнство;

3. Разрушение на религиите и особено на християнството, с изключение на създадената от тях религия!

4. Контрол върху всеки човек, без изключение, чрез използване на средства за манипулиране на съзнанието и онова, което Бжежински нарича „технотроника”, които ще създадат човекоподобни роботи и такава система на терор, сравнение с която червеният терор на Феликс Двержински, ще изглежда като детска игра.

5. Прекратяване на индустриалното развитие и производството на електроенергия от ядрени централи в т.нар „постиндустриално общество с нулев растеж”. Изключението е само за компютърната промишленост и сферата на услугите.

И тук нещо много важно, на което самите ние в последните години станахме свидетели: „Запазилата се промишленост в САЩ ще бъде изнесена в страни като Мексико, в които има изобилие от робски труд. Безработните, които ще се появят, в резултат на разрушената индустрия, или ще станат наркомани, употребяващи опиум, хероин и кокаин, или ще се превърнат в цифри, в статистиката на процеса на премахване, известен днес под името „Global 2000”, (стр. 32).

Прескачаме по-ординарните, но не по-малко зловещи 6,7 и 8 точки, за да се съсредоточим на т. 9, в която е казано: „Чрез ограничени войни в развитите държави, а в страните от третият свят, чрез глад и болести, да се осъществи унищожаването на 3 милиарда души”, (които в програмата на Комитет 300, са наречени „безполезни консуматори”).

Този въпрос, както съобщава д-р Джон Коулман, потресен от безграничния цинизъм на Комитет 300 и неговите архитекти на бъдещето, е възложен на Сайръс Ванс*, който да изготви доклад как е най-добре да се осъществи този геноцид. Докладът излиза под името „Global 2000”, и е одобрен и приет за действие от „президента Картър, от страна на американското правителство, както и от Държавния департамент на САЩ в лицето на Едмънд Мъски”.

Удивителното е, не, чудовищно е, че съгласно положенията в „Global 2000”, „до 2050 г. населението на САЩ трябва да бъде намалено със 100 000 000 души!” И това е планирано срещу народа на най-могъщата страна в света!

В т. 10 на Програмата на Комитет 300 можем да прочетем, че главната цел е „отслабване на моралния дух на нацията и деморализиране на работническата класа”; че определящото е,  „намаляване на работните места вследствие на политиката на „нулев индустриален растеж”; че „младежта в страната ще бъде подстрекавана чрез рок, музика и наркотици, към бунт срещу съществуващото положение и в резултат на това ще бъдат подринати и накрая разрушени устоите на семейството.”

Комитет 300 поръчва на Института „Тависток” да изготви проект за постигането на тази цел. В решаването на тази задача се намесва и Университетът „Станфорд”, където под ръководството на проф. Уилис Харман е изработен план, по-късно станал известен като „Съзаклятието на Ерата на Водолея”.

Особен интерес представляват т. 11 и 15 от този, нека го наречем Наръчник на Апокалипсиса, или Разписание за Края на времената.

Т.11 - „Да не се позволява на народите по света да решават сами своята съдба; изкуствено да се създават, с тази цел, различни кризисни ситуации и после кризите да се „управляват”. Това ще обърка и деморализира населението до такава степен, че в условията на прекалено голям избор хората масово ще изпаднат в апатия.” (стр. 33).

На стр. 35 е поместена т. 15, която е кратка и ясна: „Предизвикване на всеобща криза в световната икономика и създаване на всеобщ политически хаос.”

Т. 18 на същата страница предвижда: „Внедряване на подривни агенти във всички правителства и извършване на действия, насочени към разрушаването на суверенната цялост на страните, отвътре в правителствата им.”

В следващата 19-та точка се говори за тероризма и в нея е припомнен забравеният днес случай с похищението на италианския министър-председател Алдо Моро, ведно с генерал Джеймс Лий Дозиър. „Генералът е избегнал трагичната участ на Алдо Моро срещу заповедта да мълчи за случилото се с него. В противен случай му е обещано да бъде превърнат в „пример за назидание”, както Кисинджър прави това с Алдо Моро, Али Бхуто и генерал Зия Ул Хак”.

Няма как да бъде пропусната и последната точка 20, не само защото е кратка и ясна, но защото е определяща за бъдещето. Тя гласи: „Установяване на контрол над образованието в САЩ, с цел пълното му и окончателно разрушаване”.

Съзнавам че материалите и в миналия, и в днешния брой на „Нова Зора” носят тревожния дух на инфодемията, предизвикана от тоталния залпов огън на страха от коронавируса, подклаждан и разпалван от хилядогласния оркестър на средствата за масова манипулация. Всичко обаче много прилича на масирана артилерийска подготовка, предхождаща важна атака. Но преди да  изясним посоката на главния удар нека се опитаме да обобщим казаното дотук.


Няма съмнение, че в изброените 20 точки от програмата на Комитет 300, особен интерес представлява същността на икономическата политика, която, както пише д-р Джон Коулман, „изцяло се основава на учението на Малтус, синът на английския селски свещеник, който се издига и става известен, благодарение на Британската Източно-индийска компания, послужила за модел на създаването на Комитет 300.”

Ако някому дотук се привижда все пак одумваният и охулван силует на плашилото, наречено „Световен заговор”, нека си припомни, че уточняващото подзаглавие на тази книга е: „Йерархия на конспирацията”. И че в нея поименно се обвиняват най-големите, най-влиятелните институции, организации, компании и личности в съвременния свят.

През ноември 1991 г. д-р Джон Коулман пише: „Ще продължавам и занапред да изпълнявам задачата си, докато накрая сваля маските на тайното паралелно правителство, действащо на най-високо ниво, което управлява Великобритания и САЩ.”

В своето учение Малтус твърди, че „прогресът на човечеството се определя от естествената способност на земята да осигурява съществуването на определен брой хора и след преминаването на този праг, възниква необходимост от ограничаване броя на населението в границите на достатъчност на намаляващите природни ресурси”.

И наистина, мутациите на личности и авторитети, в последните 30 години у нас, скверните превъплъщения на „двойно биографичните хора”, крушението на идеали и принципи пред очите ни, все по-често ни връща към прозрението на великия Фьодор Михайлович Достоевски: „В света, в който отсъства Бог, значи всичко е възможно.” (цитатът е по памет).

В такъв случай, необходимо ли е да споменаваме, че за  т.нар.национален елит няма престъпление, което да не може да бъде извършено. И че и за него, подобно на световния елит, е немислимо да постави собственото си съществуване под заплахата от бурния растеж на броя на някакви „маргинали”, на някакви „безполезни консуматори!” Нищо чудно ако те вече са убедени, че трябва да се прибегне към практиката на т.нар. подбор. Впрочем не пишеше ли тъкмо това в доклада на „Global 2000”?

Струва ми се обаче, че тази операция е невъзможно да бъде едноходова. Последните седмици ни направиха свидетели може би само на началния етап от една съдбовна шахматна партия, началото на която може да бъде изобразено с метафората „ход, с коня напред”. Или по-точно, „ход, с конника на Страха”.

В четвъртък, 2 април, информационните агенци разпространиха изявлението на Бил Гейтс, че: „Няма да можете да пътувате без сертификат за ваксинация.” (“You Can`t Travel Without a VACCINE CERTIFICATE” (COVID-19 HOAX). Когато прочетох това си помислих, че наистина пътят към ада е постлан с „добри намерения”. И че телената ограда на бъдещия концлагер на света е само пореден елемент от триходовата комбинация на един предстоящ Апокалипсис.

За ВАКСИНАТА обаче ще оставим да говори проф. Катасонов. Ако сме живи и здрави, може би ще съумеем да напишем как пада завесата в края на този абсурден театър, наречен „Живот и Свят”.


* 57-ият държавен секретар на САЩ Сайръс Ванс - 23.01.1977-28.04.1978 г. -  заема тази длъжност по време на президентството на Джими Картър. На този пост той е сменен от Едмънт Мъски – 8.05.1980-18.01.1981 г.


 

Още по темата