Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2020 Брой 17 (28 април 2020) ЗАД СЦЕНАРИЯ НА ПАНДЕМИЯТА

ЗАД СЦЕНАРИЯ НА ПАНДЕМИЯТА

Е-поща Печат PDF

ДЕЙСТВИЕ ПЪРВО: „ПЪЛНО БЛОКИРАНЕ”

 

ЧАСТ ПЪРВА

Преди няколко дни, тихи и обречени, в маски и ръкавици като във филм на ужасите двайсетина души чакахме реда си пред супермаркета! Портиер, облечен във власт, командваше тази нова житейска ситуация. От магазина излезе гражданин, но никой от опашката не бе допуснат в да влезе. Втори напазарувал излезе, но пак никой не влезе. Когато третият "щастлив" купувач излезе, чакащата реда си гражданка плахо попита: "Ама, защо никой не влиза?" Отговорът беше смразяващ: "Аз определям, кой кога да влиза!" Гледайки по цял ден подобни спектакли по телевизията, не издържах и казах: "А бе, много бързо станахте големи началници!", а в отговор последва: "Ти да мълчиш, че въобще няма да те пусна!". "Как така няма да ме пуснеш, когато ние, купувачите, ти плащаме заплатата!", казах аз, а той отвръща: "Кои сте вие, че да ми плащате? Собственикът ми плаща!" В това време от магазина излезе доволен, с пълни мрежи гражданин, който без да е чул за какво става дума, веднага взе страната на властта: "Засрамете се от белите си коси! Хората ви пазят да не мрете, а вие недоволствате! Това сте вие, комунистите, ето до какво ни докарахте!" Аз онемях пред наглостта и успях само да кажа: "Какви комунисти, какви пет лева, като вече 30 години вилнее демокрацията!" Зад мен мнозинството граждани мълчаливо следяха "битката", а един мъжки глас внезапно се обади: "А бе, продължавайте, то в тази скука между четири стени за нас си е цяло шоу на живо!"

За петнадесет минути тази случка събра в едно цялата

трагикомедия и абсурдност

на днешната българска действителност. Дежавю! Мнозинството от хората, треперещи от страх за живота си заради заразата, безмълвно посрещат всяко насилие над личността, търсят оправдание за собственото си "овче" поведение и са готови доброволно да тръгнат на "заколение", стига властта да им каже, че това е в техен интерес!

 

Дали в резултат на вродения ни конформизъм, днес ни "научиха" безкритично и безропотно да възприемаме простащината, глупостта, демагогията, наглостта, сребролюбието, алчността, намирайки оправдание с вечната фраза: "А може да стане и по-лошо!"

А какво в действителност става през последните месеци и години у нас и по света?

Всички търсят отговори на този въпрос, особено в ситуацията, в която се оказа практически цялата планета с пандемията Covid-19.

На 24 октомври 2009 г. президентът на САЩ Барак Обама подписва декларация, обявяваща епидемията от грипния вирус А/Н1N1 за национално бедствие. За времето от 12 април 2009 г. до 10 април 2010 г. от свински грип в САЩ, по данни на Центъра за контрол и профилактика на заболяванията на САЩ, са заразени 60,9 млн.души, 274 304 са хоспитализирани, а починалите са 12 469. През май 2010 г. Фондация "Рокфелер" и Глобалната Бизнес Мрежа (GBN) публикуват "Сценарии за бъдещето на технологиите и развитието" като на стр. 18 на първия сценарий, озаглавен "Пълно блокиране!" ("Lock Step") подробно е описана епидемия, предизвикана от смъртоносен вирус, която по симптоми, протичане на заболяването и организация на борбата с него, в много отношения съвпада с Covid-19. През 2012 г. Барак Обама, следвайки сценария на Фондация "Рокфелер" и във връзка с епидемията "Ебола", издава заповед за "Ревизиран списък на карантируемите заразни болести", с която се регламентира възможността държавната администрация на САЩ да задържа всеки американец, който показва признаци на някакво "респираторно заболяване".

През същата 2012 г. Бундестагът (парламентът на Германия| приема сценарен "Доклад за защита на населението с риск-анализ–2012" (Deutscher Bundestag Drucksache 17/12051 17. Wahlperiode 03. 01. 2013). Имайки предвид споделеното от Герхард Шрьодер в мемоарите му "Моят живот в политиката", че Германия с подписания Канцлер-акт,

е задължена да съгласува всяко свое вътрешнополитическо решение със САЩ,

можем да предположим, че подобен задължителен за изпълнение документ има и в самите САЩ.

Ето извадки от документа на Бундестага: "Световното разпространение на хипотетичния модифициран вирус SARS (тежък, остър респираторен синдром), който може да бъде възбуден от "SARS-Coronavirus" ще нанесе, според прогнозата, максимални поражения върху отраслите на народното стопанство, които обезпечават ежедневните потребности на редовите граждани от стоки и услуги. Става дума видимо преди всичко за средния и малък бизнес. И тъй като обикновените хора ще пострадат най-много, те отчаяно ще протестират и ще очакват сериозни изменения в политиката". В документа се отбелязва, че „големите корпорации ще пострадат по-малко.... Инфраструктирните отрасли като енергетиката и съобщенията и те ще пострадат по-малко. А за туризъм, ресторантьорство, театри, концерти ще се наложи да забравим много години напред. Пътническите авиолинии ще изчезнат като услуга, ще останат само товарните авиапревози. В прогнозата продължителността на световната вирусна епидемия се оценява на три години. В документа са посочени графики, които показват, че вълната на заболяемостта ще премине през три върха с намаляваща амплитуда".

Това, как днес правителство на ФРГ се справя с пандемията показва, че приетия от Бундестага документ е изиграл изключителна важна роля в подготовката на администрацията и медицинската инфраструктура на Германия за посрещането на изпитанието. Към 17 април т.г. Германия е провела 1 728 357 теста, докато България само 18 502 теста т.е. 100 пъти по-малко, при положение, че българското население е 12 пъти по-малобройно. Леглата в интензивните отделения в ГФР са 40 000, а оборудваните с апарати за изкуствена вентилация на дробовете са около 30 хиляди. В България има 1463 апарата за обдишване на пациентите и около 2000 легла в интензивните отделения. В първите седмици на пандемията България се оказа без налични маски за населението и без защитни облекла за медицинските работници. Логично възниква въпросът - защо България не е предупредена, въпреки че е страна член на НАТО и ЕС, каквато е и Германия? Нали нашият премиер и немската му партньорка непрекъснатото са в прегръдка и си разменят целувки! Защо българската страна не е била предупредена за очаквания предполагаем смъртоносен сценарий, за да се направи необходимото? Днес директори на болници и генерали се налага да се молят от телевизионните екрани на хората да не излизат от домовете си, за да не се срине медицинската инфраструктура на България! Защо бе допуснато складовете на Държавния резерв, пряко подчинен на МС, да бъдат празни и сеещото смърт бедствие да свари страната ни напълно неподготвена?

От началото на 2020 година светът постепенно осъзнава, каква огромна опасност е Covid-19. И напълно стряскащ за честните и мислещи хора е фактът, че в света съществува структура, която детайлно може да прогнозира събитие, унищожаващо милиони хора, а не е направено необходимото, за да бъдат спасени невинни, в повечето случаи, възрастни и добри хора!? Това е въпрос на морал и той характеризира напълно искреността и лоялността на нашите нови партньори.

Преди да разгледаме предложените

четири сценария за развитието на света

през призмата на новите технологии на бъдещето, си струва да спрем на някои интересни и твърде актуални подробности за пандемията, която тресе планетата.

Във уводната част на инициираната и издадена от Фондация "Рокфелер" книжка, свои мисли за бъдещето на света споделят ръководителите на проекта: Президентът на Фондацията Джудит Родин: "Ние сме убедени, че планираните сценарии съдържат огромен потенциал за тяхното използване във филантропията (т.е. от благотворителни фондове, напр. този на Мелинда и Бил Гейтс - б.м.), за да се открои външното участие, моделирането и репетирането на важни решения, които биха имали дълбоки последствия. ... Планирането на сценариите ще ни позволи да постигнем голям ефект". Още по-откровен е Питър Шварц - президент на Глобалната Бизнес Мрежа (GBN): "Този отчет (т.е. сценариите на Фондация "Рокфелер" - б.м.), е първата крачка. В него се разглеждат четири съвършено различни, но напълно възможни сценарии за бъдещето на технологиите и развитието, с цел да се откроят очакващите ни сложности и проблеми...". "Това ще доведе до нов, стратегически диалог между ключовите заинтересовани страни на държавно, частно и благотворително (олигархично-б.м.) нива за технологиите и програмите за политическо и хуманитарно развитие... Сценариите са среда, в която великите промени могат не само да се очертаят, но и да се реализират".

Единственото, което би трябвало да добавим е, че в разработките на GBN най-активно участие вземат мозъчните центрове на американската корпорация "RAND" и аналитичния отдел на глобалната петролна компания "Royal Dutch Shell".

Особена роля в сценариите на Фондация "Рокфелер" се възлага на филантропите-олигарси, един от които е създателят на Майкрософт Бил Гейтс. След публикацията на Фондация "Рокфелер" особен интерес представлява благотворителната дейност и прогнозите на Фондация "Бил и Мелинда Гейтс". През април 2015 г., дарявайки 50 млн. долара за борба с вируса "Ебола", Бил Гейтс заявява, че

светът ще се сблъска с нов вирус, който ще предизвика глобална катастрофа –

именно вируса, а не ядрената война ще унищожат 10 млн. души, а световното благосъстояние ще загуби 3 трилиона долара. На Мюнхенската конференция по въпросите на сигурността през 2017 г. Бил Гейтс направо заявява, че новият грипен вирус, създаден от природата или от био-терористи ще погуби 30 млн.души за година.

През 2018 г., опирайки се на резултатите от симулация, изпълнена от Института по моделиране на болести в Белвю, Бил Гейтс твърди, че ако този смъртоносен въздушно-капков патоген, по подобие на грипа (испанка) от 1918 г., се появи сега, то почти

33 милиона души ще умрат за шест месеца.

През всичките тези години Бил Гейтс предлага масова ваксинация, а така също говори за контрол върху разпространението на епидемията, чрез мобилните телефони на гражданите и необходимостта от създаване на глобална система на здравеопазването – армия от медици, която най-добре би било да бъде създадена на базата на НАТО! Освен това е необходима система за ранно откриване на заболяването и глобална система за реагиране чрез получаването и обработването на цялата необходима информация в света за справяне със заболяването. На 14 февруари 2020 г., по време на конгреса на Американската асоциация за съдействие на науката в гр. Сиатъл Бил Гейтс казва: "За да постигнем по-нататъшни успехи в борбата с болестите на бедните, е необходимо да задействаме всички сектори. Правителствата трябва да продължат да финансират фундаменталните изследвания на партньорите си, такива като нашия Фонд, а частния сектор трябва да разработи решения, които да са търговски жизнеспособни, достъпни и съотнесени към нуждите на страните с ограничени ресурси и крехко здравеопазване. Частният сектор може много да спечели от осъществяването на новаторски мерки, които да са от полза на хората от страните с ниски доходи". В началото на април т.г., след като дари 100 млн.долара на СЗО Бил Гейтс от екрана на СNN призова Президентът на САЩ да продължи карантината с още 10 седмици като пояснява, че животът е по-важен и

хората могат да работят в домовете си или дистанционно да се обучават.

На 18 октомври 2019 г. Фондът на Бил Гейтс, Школата за обществено здраве "Джон Хопкинс" и Световния икономически форум организираха в Ню-Йорк мероприятие, на което политически лидери, ръководители на корпорации и представители на здравеопазването съвместно се занимаваха със симулацията на епидемия от коронавирус. На същия ден, 18 октомври 2019 г. в гр. Ухан, провинция Хубей, КНР, в присъствието на Председатели Си и с участието на военна делегация от САЩ, бяха открити световните военни Олимпийски игри. Невероятно и фатално съвпадение!

Фондът на Бил и Мелинда Гейтс е най-големия частен спонсор на Световната Здравна Организация към ООН и втори дарител след правителството на САЩ. От април 2012 г. до декември 2019 г. в света са регистрирани 5 смъртоносни вирусни епидемии - свински грип, "ебола", „птичи грип", Covid-19 и най-смъртоносния грип в САЩ, през зимата на 2017/18 г., при който по официални данни на Центъра за контрол и профилактика на заболяванията са били заразени 49 млн.души, 960 хиляди са настанени в Болници, а са починали 79 хиляди американски граждани, но въпреки това не е обявявано "национално бедствие". На 11 март т.г. СЗО, променяйки правилата, обяви глобална пандемия Covid-19, явно, очаквайки десетки милиони жертви така, както прогнозираха филантропите-олигарси.

Последваха и други странности !?!

За пръв път световното обществено мнение тотално се обработва чрез непрекъснато всяване на страх, главно поради невъзможността медицинската инфраструктура да се справи с евентуалното пиково нарастване на заболелите и поради липса на предпазни средства и консумативи. Налице е и стремеж изкуствено да се завишават смъртните случай, предизвикани само от Covid-19, вероятно, от една страна, за да се усвояват по-големи финансови средства, а от друга, поради желанието да се създаде обстановка за глобален мониторинг и контрол върху населението.

На 25 март СЗО, пренебрегвайки научната добросъвестност, публикува нови ръководни принципи при определяне официалните причини при смърт, в т.ч. и за статистиката, предизвикана от Covid-19 даже при отсъствие на положителен тест.

Екстрено използване на МКБ-кодове при избухване на болестта Covid-19

Избухването на болестта COVID-19 е обявена за извънредна ситуация в здравеопазването ,имаща международно значение.

* Екстреният код ICD-10 " U 07.1 COVID-19, вирус индентифициран", се поставя на диагноза на заболяването COVID-19, потвърдено с лабораторни изследвания.

* ICD-10 "U 07.2 COVID-19, вирус не индентифициран", се поставя клиническа или епидемиологическа диагноза COVID-19, когато лабораторното потвърждение е неубедително или недостъпно". (Източник: www.​who.​int/​cla​ssif​icat​ion/​icd/​covid19/​en/)"

При такъв подход на най-влиятелната, по определение, организация в сферата на здравеопазването, е напълно възможно всеки, който по една или друга причина е заинтересовано лице да си "нарисува" нужната му траектория на смъртност от коронавируса. Този бюрократски шедьовър е "врата в полето" - ако искаш някой президент да загуби изборите, то всички болни с подобни симптоми ги пишеш, че са жертва на неправилна държавна политика за овладяване на пандемията и, обратното, ако някой трябва да бъде направен герой, използваш само единия код-U07.1., и поради липса на тестове, намаляваш бройката в статистиката на починалите от Covid-19.

Този дуализъм, предоставящ възможност за собствени интерпретации на заинтересуваните, виждаме и при избора на стратегията за борба с пандемията. В сценария на Фондация "Рокфелер" хипотетично е предпоставено, че "президентът на САЩ за справяне с пандемията избира варианта да не затваря границите и да не обявява карантина, а само да ограничи полетите на пътническите самолети". По този начин се предполага, че заболеваемостта ще е по-голяма, както и смъртността, но огромната част от населението ще получи имунитет и населението ще се предпази от следващите атаки на вирусната грипна епидемия. Привържениците на другата теза, сред които е и Бил Гейтс, говорят за

три вълни на пандемията Covid-19 и за милиони жертви,

поради което решително препоръчват самоизолация, карантина и създаване на ваксина, с която незабавно да бъдат ваксинирани всички граждани, а не да се чака изграждане на колективен имунитет. Само времето и максималното тестиране на гражданите на дадена страна ще определи кой е бил прав и кой е търсил изгода от пандемията!

Щвеция, Япония и Южна Корея възприеха свободния режим и заложиха на инстинкта за самосъхранение от самите граждани. САЩ, Великобритания, Холандия в началото на пандемията също не предприеха ограничителни мерки, но при взривния характер на пандемията рязко смениха първоначално възприет подход. По същия начин действаха и големите европейски държави.

Китай, Германия и Русия, явно показаха, че са били подготвени за разгърналия се сценарий на пандемията, взеха строги мерки и практически минимизираха последиците от бедствието. Сега очакват техните научни институти да изработят нужната ваксина и да открият ефективните лекарствата за борба със заразата.

Своеобразна оценка за действителната ситуация с коронавируса е случилото се с пътуващите на круизния лайнер "Diamond Princess" 3711 туристи. Те са били заедно на палубите няколко дни, докато се появява първият заболял турист. Всички пътници са тестирани. Оказало се е, че заразени са 712 човека, от тях напълно оздравели – 603 (!), а 10 са починали. В процентно отношение заразеността е 19.2%, а смъртността 1.4% сред заразените, а от всички пътуващи – 0.27%!!!

 

Следва


 

 

Още по темата