Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2021 Брой 31 (7 септември 2021) ЖИВОТ С ТРЕВОГИТЕ И ОТГОВОРНОСТИТЕ

ЖИВОТ С ТРЕВОГИТЕ И ОТГОВОРНОСТИТЕ

Е-поща Печат PDF

Светъл юбилей на инж. о.з. полк. Станчо Джумалиев


Полковника от запаса, инж. Станчо Джумалиев е роден на 09.09.1941 г. в гр. София.Той е най-голям от трите деца на семейството. През 1959 г. завършва гимназия и е приет за курсант във Висшето Народно Военно Артилерийско училище „Георги Димитров” в гр. Коларовград (дн. гр. Шумен), в профил „Радиолокация”. Той е трето поколение български офицер и девети по ред офицер във фамилията „Джумалиеви”. През 1964 г. завършва петгодишния курс на обучение по специалност „Зенитно-ракетни войски” (ЗРВ) с гражданска специалност „магистър-инженер по радиолокационна техника“. До 1995 г., в продължение на 35 години работи в ЗРВ на БНА. През това време преминава специализации във Военна академия гр. Минск, СССР, във Ленинград и във ВНВАУ гр. Шумен. По настоящем е председател на Клуб „ПВО” към Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР) и член на Управителния съвет на  Столичен съвет на СОСЗР.

Полковник Ст. Джумалиев е изключително ангажирана обществена личност. Той е страстен колекционер – филателист, учредител, член на Управителния съвет и почетен член на  Съюза на колекционерите в България. Той е член – ветеран на НД „Традиция” и негов почетен председател, а от 2012 г. и до сега е вицепрезидент на Съюза на европейските военно-исторически групи. (СЕВИГ). Полковник Ст. Джумалиев е член на Централния политически съвет на ПП „Нова Зора” и е автор на в. „Нова Зора”. Съавтор е на шест специализирани книги, както  и на множество публикации в списания и вестници. Полк. Ст. Джумалиев развива широка научно-изследователска и популяризаторска дейност, има прекрасно семейство. Той е любящ баща и дядо на три деца и четирима внуци.  И винаги е живял и живее с тревогите и отговорностите пред бъдещето на България.

Изпълнителното бюро на ПП „Нова Зора“ и редакционния съвет на в. „Нова Зора“ поздравяват ор. полк. Джумалиев, с неговия светъл юбилей и му пожелават никога да не изтива пламтящата жар на патриотизма в сърцето му, която той да множи в сърцата на всички, за които България е храм и величие. И бъдеще за децата и внуците ни.


Председател:

Минчо Минчев