Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало

БИОЛОГИЧНАТА ВОЙНА И НЕЙНОТО ОРЪЖИЕ

Е-поща Печат PDF

Тези дни широко се коментира предложението на Руската федерация за дългосрочен договор за сигурност между Съединените щати и Русия. Договорът, предложен от руския президент обаче,  повече прилича на ултиматум, защото категорично повелява преустановяване разширение на НАТО на изток с включване на Украйна и Грузия, както и разполагане на войски и съоръжения в чужди държави (балтийските страни, Полша и Румъния).

България засега на се споменава директно, но като членка на НАТО ще трябва да очаква военнотехническия отговор на Русия.

Напрежението между великите сили трябва да бъде намалено и със задължение страните да не употребяват първи оръжия за масово поразяване (ОМП), едно от които и то най-древното, е биологичното оръжие.

Едва ли много от нас знаят какво се  крие зад термина  „хибридна“ война. Затова пък след 2-годишна пандемия от COVID, всички европейци са наясно какво представлява биологичната война.

Биологичната война е само една от формите на хибридна война,

но може да бъде  толкова опустошителна, че да нанесе поражения на световната икономика надхвърлящи тези от Втората световна война (ВСВ).

С всеки изминал ден с тревога осъзнаваме, че светът вече не е същият и едва ли ще се върне в състоянието с надежди след края на Студената война. Еднополюсният свят и налаганата неолиберална демокрация „по американски“ задълбочиха неравенството и създадоха нови световни  конфликти. Замириса на „гореща“ война.

Глобалистите осъзнават, че ядрена и химическа война срещу противници като Китай и Русия е самоубийствено да се започва. Ядрените заряди бяха намалени и част от руския уран-235 беше дори изгодно „изгорен“ в американските атомни централи, в резултат на позорния договор Гор-Черномирдин. Останаха, обаче, достатъчен на брой ядрени бомби (по 1500) за взаимно унищожаване. Хиперзвуковите ракети на РФ гарантират доставката на ядрен заряд във всяка точка на Съединените щати. Освен това опциите за възмездие „Мъртвешка ръка“ (Deadhand) и „Посейдон“, остават респектиращи.

Химическото ОМП е така да се каже оръжие от преминали войни. Неговото унищожаване беше договорено между великите сили и днес не представлява непосредствена опасност. Химическото  и ядреното оръжие подлежат на директен контрол. Те са видими и спекулация с БОВ като тази на ген. Колин Пауъл, трудно би минала отново.

Остава третият вид ОМП – биологическото. Историята му предхожда другите две. Нека си  припомним само  как с „огнена вода“  и „едра шарка“ беше намалена популацията на коренното население индианците в Северна Америка. Бедата е там, че това ОМП е „невидимо“, а освен това няма утвърден и ратифициран механизъм за контрол на съблюдаване на Женевската Конвенция за забрана на биологичното и токсинното оръжие от 1972 г.

Тази малка наглед подробност, води до други, по-значителни следствия, които от дистанция на времето още един път показват наивността на политиците в страните загубили Студената война. Тя дава на заелите ролята на „партньори“ неочаквани възможности да налагат  свои  нови правила на победителя (САЩ), включително с грешните пари на Пентагона, да организират Майдан и цветни революции.

Покрай споровете дали вирусът е изкуствен или естествен, дали е тръгнал от изток на запад, или от запад на изток, си спомням една странна среща преди 30 години, която показва колко безкритично сме вярвали на американски съветници и експерти и колко наивни в България, сме били всички ние.

Беше в началото на прехода. Кадрите и заводите на българската фармацевтична промишленост работеха и бяха в състояние да произведат всеки лекарствен продукт, търсен на международния пазар. Един ден директорът на института, в който ръководех секция, ни привика на среща с трима американци, които твърдяха, че работят по програма финансирана от правителството на САЩ и, която ще помага на „независим“ Казахстан да ликвидира мощностите си за производство на биологично оръжие като  продължи като производител на хуманни лекарствени средства. „Американците“, които говореха на чудесен български език, предлагаха на нашия институт да подготви срещу заплащане пълно окомплектоване на новото производство със съвременни машини, съоръжения и аналитични инструменти. Но бързо, защото „имало  опасност след месец парите да се върнат в държавния бюджет“ - усмихваха се те. Всички ръководители на секции започнахме най-съвестно подготовката на  оборудването на един модерен фармацевтичен завод в Казахстан. На критичната дата се оказа, че триото бизнесмени-филантропи са изчезнали „яко дим“ без да си вземат дори довиждане с нас. Институтът не спечели нищо от голямата демокрация, загрижена за премахвани на ОМП. Но затова пък в Алма Ата (Казахстан), се появи секретна биологична лаборатория (4-та степен на защита). Явно междувременно бяха намерили други изпълнители и вместо нов завод, Пентагона е финансирал военна биологична лаборатория!

Днес Интернет дава възможност да се разбере истинската политика на Съединените щати  по отношение на възможностите за водене на биологична война. Оказва се, че САЩ през 1972 г. са положили подписа си върху Конвенцията за забрана на биологичното  оръжие, но това не означава, че са прекратили своите изследвания и експерименти за създаване и колекциониране на опасни патогенни щамове на микроорганизми с цел военното им приложение. Това те правят в огърлица от военни биологични лаборатории около геополитическите си противници: Русия, Китай и Иран. В Украйна тези лаборатории са 15, в Грузия 10, други има в Армения, Молдова, Азърбайджан, Узбекистан и Казахстан. В момента до столицата  Астана, се строи най-голямата биологична лаборатория на САЩ в Средна Азия в близост до Китай, със специални подземни галерии, (ниво на защита 4), за съхраняване на патогенни щамове.

През 1991 г. Конгресът на САЩ приема  „Програма за съвместно намаляване на опасността“ (биологичната) (CooperativeThreatReduction, CTR), която се осъществява от Агенция за намаляване на опасността (DefenceThreatReductionAgency, DTRA). Това е смокиновият лист, с който се прикрива истинската дейност на лаборатории като тази в Грузия, която дори носи и названието на основателя и сенатора Ричард Лугар.

Всички биологични лаборатории в които работят военни биолози се финансират от Пентагона (2.1 млрд. долара/г.), а не от Министерството на здравеопазването на САЩ.

Проф. Френсис Бойл твърди, че 13 000 учени от САЩ в 25 страни на света  работят за създаване на бойни щамове-убийци, устойчиви на ваксини. Събраните от бившите съветски републики патогени (на чума, сибирска язва, холера и др.), препратени в центъра за биологични изследвания на американската армия във Форт Детрик (Мериленд), се съхраняват при изключителни условия за защита. Лабораториите са секретни. Персоналът на военните лаборатории притежава дипломатически имунитет. Ръководителите на програмите на DTRA, са собственици на частни компании, които

не се отчитат пред американския конгрес и могат да заобикалят всеки закон,

поради липсата на пряк контрол. Т.нар. известната биологична лаборатория в Ухан (Китай), се оказва собственост на фирмата GlaxoSmithKline (Biologicals) с централа в Белгия!...

Няколко факта се натрапват на непредубедения читател. Защо Съединените щати излизат от Конвенцията за забрана на биологичното оръжие?

Една седмица след разрушаването на кулите-близнаци в Ню Йорк на 11.09.2001 г. две дузини американски журналисти получават по пощата пликове, които съдържат бял прах. Прахът се оказва носител на „сибирска язва“, от която 7 получатели умират, а други 20 са хоспитализирани. Както първата, така и втората терористична атака не биха могли да бъдат дело на аматьори и са удобен претекст за приемане на „Патриотичния акт“, както и за изявлението на държавния секретар Хилари Клинтън в Женева: „Ние сме жертва на биологична  атака, проведена на 18.09.2001 г. и затова САЩ излизат едностранно от Конвенцията за забрана на биологичното оръжие.“

Така готовият механизъм за контрол Женевската конвенция остава без ратификация, а военните лаборатории на САЩ продължават своята необявена биологична война срещу своите геополитически противници: Китай, Русия и Иран. Те разработват

бойни вирулентни (модифицирани) щамовеи експериментират нови по-агресивни инфекции

върху „аборигените“ от сателитните държави срещу примамливо заплащане. Методиката е следната: взима се щам от природно локално огнище на заболяването, после лабораторно се променя да бъде по-агресивен и накрая се пуска „да работи“ извън лабораторията с висока степен на защита. Започва епидемия и никой така и не разбира, откъде се е появила тази напаст.

Периодично в Украйна и Грузия възникват локални огнища на неизвестни инфекции: птичи грип, ебола, свински грип, африканска чума по свинете. Дали всичко това не се дължи на случайно изтичане на патогени от експериментите на американските биолози във военни униформи? А опитното прилагане на бойни вирусни щамове върху  украинци дали случайно няма друга стратегическа цел? Нали генетично (с анализ на хаплогрупи) е доказано, че руснаци и украинци са един народ!...

Нищо чудно да се окаже, че следите от епидемиите от птичи и свински грип по птиците и животните в България, нанесли убийствени щети на нашите сънародници, водят също към лабораториите на Пентагона в Украйна и Грузия?

Към 2020 г. Съединените щати (Пентагона) вече притежават  широка мрежа от лаборатории и готовност за Трета световна биологическа война. Те явно възнамеряват да я водят безцеремонно с разпространяване на епидемии на територията на основните си противници. Все повече учени разглеждат пандемията от COVID-19 като репетиция  за бъдеща биологична война. COVID показа на какво са способни вирусите.

Главният санитарен лекар на РФ Анна Попова разкри в 2019 г., че картата на локалните огнища на епидемии в света, съвпада с картата на откритите американски биологични лаборатории. Най-после руските лидери си дадоха сметка, че това не може да бъде случайно и трябва да бъде спряно. В този смисъл текстът на договора, който предлага президентът Путин, звучи  ултимативно: Дейността на американската агенция по „съвместно намаляване на биологичната опасност“ трябва да приключи, защото застрашава здравето и икономиката на цели народи в Азия и Европа.

След ултиматума на ВВП, ако биолозите с пагони не започнат да се  прибират да „химичат“ във Форт Детрик, вероятно ще  бъдем свидетели на радикални действия от страна на Русия.


 

Още по темата