Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2022 Брой 11 (15 март 2022) РУСКАТА СПЕЦИАЛНА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА - УДАР ПО ГОЛЯМОТО НУЛИРАНЕ

РУСКАТА СПЕЦИАЛНА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА - УДАР ПО ГОЛЯМОТО НУЛИРАНЕ

Е-поща Печат PDF

“Град” разкъсват Донецк и Луганск. Въздушни боеве се водят над Киев. Танкови схватки се водят по улиците на Харков. Десантни кораби приближават Одеса. В лазаретите блика кръвта. Пленниците са с очи на смъртници. Хора - с деца на ръце? Наистина ли “Европа е общият ни дом?”. Не е ли това “новото мислене”? Това ли са “общочовешките ценности”. Плащаме страшна цена за разгрома, причинен на Русия през 1991 г.

Лишиха ни от големите пространства, големите заводи и технологии. Отнеха ни културата и науката. Внушиха ни, че сме руски фашисти, наследници на палачи. Накараха ни да се каем, лишиха ни от воля за живот и историческо творчество. Оцеляхме благодарение на руското чудо, тази тайнствена военна сила, която не дава на Русия да изчезне във времената на великите й трагедии.

Русия изтри френското червило. Свали от главите парижката шапка. Престана да пее песните от италианските булеварди. Русия знае как да носи грейка, как да свива цигари от вестник на военните позиции, как да свири в блокаден Ленинград симфонията на Шостакович, как да запраща в подножието на Мавзолея фашистките знамена. Тогава, през 1945 г., на тази купчина фашистки знамена може да се види това на Тевтонския орден, гербовете на полските шляхти, триъгълната шапка на Наполеон, флаговете на Антантата. Тази купчина знамена ще расте от век на век. И днес, в тази шарена купчина трепти синьо-звездния флаг на ЕС, звездно-ивичестия на САЩ, знамето на българските “братушки”, знамето на японските арийци от Изтока. Всички народи, всички племена вървят към Русия. Какво пък, свърши почивката за цигара. Време е да се заемем за вековното руско дело.

Няма да умрем от глад. Няма да зарежем обноските. Няма да се преместим от самолетите на магарета. На мястото от убитите от Гайдар отрасли отново с велик труд ще създадем производство, способно да пуска най-добрите на света автомобили, модни палта, вкусни сирена и деликатеси. Няма да пуснем в икономиката тези, които са прахосали народна пара в чуждестранни банки. Тези, които обраха народа на Русия, изведоха несметни милиарди и ги дадоха в ръцете на врага. Ще върнем в нашите училища руската история, руската литература, руската култура и ще прогоним тези, които съзнателно в течение на десетилетия превръщаха руските деца в безсмислена плътоядна тълпа. Ще закрием чудовищната клоака, отравяща с телевизионни мерзости нашите души и създала чудовищен шоубизнес, който днес като паникьосани плъхове се разбягва.

Военната специална операция в Украйна е огромен кървав умивалник, под който Русия и Украйна се измиват със сълзи и кръв. Гърми кървавата чешма, а ние си измиваме очите. Боевете в Украйна са защитата на Донбас, разгрома на военните структури на НАТО, потъпкване на фашисткия реванш, това е предотвратяване на ядрени взривове. Но това е още едно велико предотвратяване. Западът предлага на света своя проект - “Голямото нулиране”. Проектът, в който се изтриват всички граници, всички различия, цялата цветуща сложност на човечеството. Изчезват гражданите на държавите, мъжете и жените, доброто и злото, светлината и мракът, адът и раят. Този проект, като черна боя пълзи по света, пълзи към Русия. Победата на “Голямото нулиране”, е стратегическо поражение на човечеството, в което ще помръкне всичко човешко и ще остане жестокия синтез на биологичен „цифров“ материал.

Руската специална операция в Украйна е удар по “Голямото нулиране”. Това е разковаване на калъпа, който Западът налага на света. Русия отново, както винаги, поема страшната, но изпълнима отговорност за - превръщането на мрака в светлина. Адът, който на сто години отваря своите порти и пуска срещу Русия хиляди демони, отстъпва пред натиска на руския рай. Сред несгоди и заплахи, сред ненавистни хрипове пристъпва руският победен код. Руснаците вярват в неизбежността на победата. Руснаците знаят, че Победата се дава във велик непрестанен труд. Руснаците знаят, че отстъплението и падението завършват със скокове напред. Че руснаците пред лицето на вражеските пълчища, не са сами, с тях не са само армията и флота, но и Бог, а в руската съдба присъства и руското чудо. Руснаците в час на беда забравят всичките си вътрешни разпри и стават огромен, единен, непобедим народ, обединен около вожда. Руснаците знаят, че тяхната Победа е всемирна, вселенска Победа, защото Русия изпепелена, окървавена, ожесточена, остава в бели одежди и се превръща в душа на света.


Превод: В. Сергеев


 

Още по темата