Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2022 Брой 26 (28 юни 2022) КИРО КАНАДЕЦЪТ ПРЕД „ПАНОРАМА“

КИРО КАНАДЕЦЪТ ПРЕД „ПАНОРАМА“

Е-поща Печат PDF

Гледах „Панорама“ с участието на „премиера“. Убедена съм, че той знаеше какви въпроси ще му бъдат зададени, те са му били изпратени предварително, иначе гафовете на инфантила в него щяха да взривят студиото. Щеше да си оплете на фльонга езика още при първите изречения – защото и досега остава ненадминато неговото: „В тази ситуация да спасим ситуацията!“, с което той обогати идиоматичния речник на българите. Но гафовете пак бяха огромни, при цялата предварителна подготовка. Бойко Василев е сив, услужлив, удобен, предпазлив журналист, иначе нямаше да оцелее в БНТ, пък и изобщо в журналистиката. Задава въпросите  си с инквизиторски поглед, впит застрашително в събеседника, но по правило те са повърхностни. Ако политикът не отговори задоволително (а политиците никога не отговарят задоволително), Бойко Василев не задълбочава темата, не задава допълнителни въпроси, а милостиво, с поглед на торквамода,  преминава нататък по дневния ред. Да не му се нарадва човек.

С тази безкомпромисна маска Бойко безпроблемно посивя и удобно ще докатавели до почетна пенсия. Има ли смисъл да залагаш кариерата и живота си, за да задаваш нокаутиращи въпроси на политици и да разчистваш път на следващите, които винаги се оказват по-имбецилни от предшествениците си? Да, има смисъл само ако твориш Ботевска журналистика и публицистика, ако си готов да сложиш главата си в името на правдата и на националната кауза. Но Ботевските натури умират млади и над гробовете им произнасят речи същите нищожества, които те са ненавиждали и клеймили приживе.

Но да се върна на

участието на Киро Канадеца

в снощната сива и пустинна като марсиански пейзаж „Панорама“. Всичките му отговори бяха лъжа, извъртане и манкиране в неговия си профански стил. И можеха да бъдат разбити на пух и прах от водещия само с две думи, което, разбира се, не стана. Но някои от тези отговори особено ме възмутиха.

От изявленията Кирови излезе, че сороската сбирщина, която ПП бе насъбрала пред парламента в сряда, е започнала големите протести срещу управлението на ГЕРБ преди две години! Киро също бил митингувал по площадите през 2020 г. – и завчера, в сряда, не щеш ли, набитото му око е разпознало в агитката лица на революционери от тая същата 2020-а, които са искали ПРОМЯНА и пред които той се чувства отговорен. А „Възраждане“ той сложи редом с „ГЕРБ“, срещу чийто режим тогава избухнаха протестите.

Я виж ти – та „Възраждане“ първи се разбунтуваха, те свикаха първия митинг през април 2020 г. срещу мракобесните „антиковидни мерки“, с които ГЕРБ окова българското общество – спомнете си, че бе забранено да се излиза навън, да се сяда на пейка и т.н. Този грандиозен митинг после прерасна в мощно национално движение за политическа промяна и събаряне на правителството на Бойко Борисов. „Възраждане“ докрая бяха ядрото на протестите. Впоследствие към митингите се прикрепиха соросоидните налепи като Хаджигенов, Бабикян и сие, които обсебиха трибуните и си приписаха лидерството. Сега вече се знае – с цел да унищожат протеста, да го лишат от живец и смисъл – и да докарат мошеника канадский на власт.

Не членувам във „Възраждане“, говоря обективно. Да се припишат протестите през 2020 г. на завчерашната агитка и лично на Киро, като „Възраждане“ се изкарат едва ли не „контрареволюционери“ е архимерзост, но кривата Кирова джука я изрича с инфантилна лекота, както и всички останали лъжи. Този човек лъже, както диша.

Другата възмутителна лъжа е, че агитката се била „събрала спонтанно“. Събрала се – ей тъй на! – и самият Киро бил „изненадан“ от толкова голяма и спонтанна подкрепа. И вече бил убеден – щом в подкрепа на ПП се е събрало „море от народ“, „значи това, което правим има смисъл“. А това, което правят е ПРОМЯНА – изпълняват мечтите на протестиращите от 2020 г.

Аз пък мисля, много по-вярно е, че там, където е Киро, спонтанно се събира множество само за да го заплюе и замери с каквото му падне под ръка. На другото място се събират хранениците на Сорос и „Америка за България“. И ако има нещо, което трябва да ни тревожи, това е, че съвсем не са малко.

Третата гнусота, изречена от наследника на бай Петко, бе че нямало нищо странно в привикването, уговарянето и отцепването на депутати от ИТН. Той го правел в името на България. Отцепниците внезапно осъзнавали отговорността си пред Родината и хуквали да поддържат правителството, „което ще ни спаси от хаоса и задкулисието“. Не, никакви милиони или стотици хиляди не им обещавал – въздействал само върху съвестта им! Аз пък смятам, че отвратителното търгашество, което арогантно, без капка срам, разиграха Киро и компания пред очите на цял народ, може и има начини да бъде доказано.

Говори се за три милиона, дадени на шестото пунгашче, което се отцепи от ИТН (тук е мястото да бъде запитан Трифонов що за измет е насъбрал в парламентарната си група?). От „Панорама“ се подразбра, че в оставащите до вота дни Киро ще вдига мизата. Пита се с чии пари? Макар да е ясно, че с нашите. „В тази ситуация трябва да се спасява ситуацията“, но всичко ми напомня старата квази порно- песенчица „Денонощен магазин“ и част от нейното текстче: „аз шепна цифри, тласкан от нагона…“ Киро е влязъл до гуша в ролята на сутеньор, който екстрено купува проститутки за фалиращия си бардак.

С право един от коментиращите в сайта „Афера“, пита: ако купуването на гласове в изборите е престъпление, според закона, то купуването на депутати в парламента какво е – според закона? Или за такива покупки няма закон и санкции не се предвиждат?

Ако бай Мето от махлето мушне 50 кинта в джоба си, за да гласува за някой кмет-дембелин, това, несъмнено е подсъдно. А за тая симония „в особено големи размери“ ще има ли съд?

Хаосът е в парламента и в правителството. Те разнасят тая зараза и я полепват по всичко, до което се докоснат. Хаосът ще намалее, ако носителите му бъдат разтурени и подадат оставка.


И четвъртото ужасно нещо, което Канадеца посмя да изрече е, че ако неговата платена соросоидна агитка (която, според мисирските телевизии, щяла непрекъснато да се събира до вота и по време на вота в сряда) и привържениците на опонентите му (има се предвид най-вече „Възраждане“), се изправят едни срещу други – „имало Рашков и полиция“. Разбирате ли в пълнота безумието на тези думи? Те означават предвидени безредици, битки, обществено разделение и полицейски палки – за „брилянтно“ (Рашкови слова) мирно разрешаване на конфликтите. Кирил Петков и сега е готов да тласне България в гражданска война, само и само да остане на власт. За радост, оставката му бе гласувана.