Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2023 Брой 11 (14 март 2023) О, цивилизовани европейски вълци!

О, цивилизовани европейски вълци!

Е-поща Печат PDF

Защо избрахте ТЕЦ „Марица изток-2“ и Минно-енергийния комплекс „Марица изток“ за най-големите замърсители на атмосферата в Европа и Света? Защо нарочихте СО2 за най-големия враг на климата? Защо не вярвате на учените – биолози, които доказват, че ако няма СО2 в атмосферата, няма да има зелена флора, а без нея няма да има бозайници, няма да има Homosapiens и днешната човешка цивилизация? Защо точно сега постановихте това решение на Съда срещу най-голямата, държавна, българска ТЕЦ? Защото, може би предстои българското правителство да изпълни Решението на Българския Парламент за предоговаряне на текстове в Плана за възстановяване и устойчивост, вмъкнати самоволно от група родоотстъпни „политици“, без необходимите правомощия и в ущърб на българските енергетика, икономика и народ. Защо повярвахте на безродните, сребролюбиви, самозвани „зелени“ защитници на атмосферния въздух, околната среда и здравето на човечеството? Може би им вярвате, защото те лобират откровено за големите корпорации, произвеждащи ВЕИ-съоръжения и търсещи пазари за тяхното пласиране? Не ви интересува, че унищожават за вечни времена плодородната българска земя, хранила българи и европейци петкратно повече отколкото са българите понастоящем. Още по-малко ви интересува, че българският народ, освен че ще гладува, но и ще стои на студено и на тъмно, защото оставен само на ВЕИ, без базови мощности е обречен на „ТОК ИМА, ТОК НЯМА“. Никой не вярва на безродници.

Защо вие – правозащитниците им вярвате? Ако те бяха такива идеалисти, борещи се за чистотата на въздуха и за здравето на човечеството, защо нито веднъж не са протестирали срещу ГЕОИНЖЕНЕРСТВОТО в световен мащаб???

Наскоро публикации информираха за проведен във Вашингтон форум за изследвания на соларното геоинженерство в САЩ, финансирано от „филантропи“ като Бил Гейтс.

Изнесен доклад на форума посочва няколко различни опасности и проблеми, следствие на прилагането на тези програми в световен мащаб. Дейвид У. Кийт е един от учените, участващи в тази инициатива от дълго време. Професор е по приложна физика за Paulson School of Engineering and Applied Sciences (SEAS), професор е в Харвардския университет и председател на Carbon Engineering. Той коментира пръскането на милиони тонове тежки метали в атмосферата така: „Може би ще се стигне до смъртта на десетки хиляди хора годишно като преки резултати от това решение.“ Вероятно именно тежките метали, които вече са били пръскани през годините, са един от очевидните фактори, поради които заболеваемостта и смъртността продължават да нарастват експоненциално. Вероятно точно затова не ни казват, че тези експерименти се провеждат от дълго време. Може да се окаже трудно, да се определи, какво наистина се случва ­ нашият свят е затънал в корупция от много дълго време.“

Правителството на Обединеното кралство финансира изследователски проект за геоинженерство в сътрудничество с университетите в Оксфорд, Кеймбридж, Единбург и Бристол. Някои от предложените частици за пръскане в атмосферата включват: Сулфат (сярна киселина) серен диоксид, Силициев карбид, Калциев карбонат, Алуминий, Силициев диоксид, Цинков оксид.

Д-р Марвин Хърдън, ядрен химик, геохимик и космохимик, публикува доклад озаглавен „Отравянето на човечеството, флората и фауната на Земята чрез подмолната геоинженерна дейност: Последици за Индия.“ В статията се обсъждат и цитират публикаци и за открити тежки метали като алуминий, барий, стронций и др. в дъждовна вода, в летлива пепел и други. Например през периода от юли 2011 г. до ноември 2012 г. 73 проби от дъждовна вода са събрани и анализирани за наличие на алуминий и барий; 71 проби сасъбрани от 60 различни места в Германия, Франция и Австрия. Алуминий е открит при 77% от пробите от дъждовна вода, имало е и много висока концентрация на барий и стронций. Тези концентрации на метали не са резултат от природни феномени, например вулканични изригвания, (нито от големите, български, въглищни ТЕЦ, които имат съвременни сяроочистващи инсталации с ефективност над 97% и въздухът в региона на „Марица изток“ е по-чист от този в София и мнозинството градове в страната, където няма ТЕЦ).

Учените от Харвард имат планове за геоинженерни експерименти в атмосферата. Те възнамеряват да пуснат балон на голяма надморска височина, който ще пръска в атмосферата отразяващи слънчевата светлина частици, според предложения план за борба с глобалното затопляне. Това може да е един отпървите пъти, когато този експеримент става публичен, но не и първият по рода си. Може би единственият друг случай, когато подобна дейност е била оповестена, е бил за Олимпиадата в Китай през 2008 г., където са използвали манипулиране на метеорологичните явления/условия чрез геоинженерство, за да създадат идеално време за игрите. Основно общата идея за борба с глобалното затопляне е да се блокира слънчевата светлина чрез методи, които я отразяват обратно в космоса

Дейн Уигингтън, експерт, основател на GeoEngineering Watch заявява на 8 юни 2022 г. пред Climate.News, че „Климатичното инженерство е най-разрушителната човешка дейност от всички и че 70 процента от популацията на дивата природа на Земята е изчезнала заради нея само през последните 40 години. Това може да е насочено към селскостопанските култури и може да има когнитивен ефект (Ефект на Изгодата – тенденцията да правим или вярваме в нещо, защото много други хора вярват в него или го правят. Свързан е с груповото мислене и стадното поведение.). Имаме само в САЩ шест до девет точки спад на IQ.“

„Това е поразително“, казва миналата година Уигингтън в интервю с основателя на InfoWars Алекс Джоунс. „Всичко това е лудост, прави ни по-глупави всеки ден. Това е научна статистика, базирана на научни изследвания върху алуминия и неговите ефекти върху мозъчните функции. Изводът е, че това е атака от всички възможни посоки. Ако не поправим тази дупка в дъното на лодката, лодката ще потъне.”

Наночастиците насищат почвите и водите на нашата планета в момента. В телевизионно предаване на д-р Ардис, Уигингтън съобщава, че „Дефицити на налягането на водните пари вече се появяват на места като Калифорния, Испания, Португалия и Австралия, където атмосферата е пълна с частици десикант, които абсорбират цялата атмосферна относителна влажност, засягайки селскостопанските култури, дървета и всички форми на флората.“ Той твърди, че на планетата вече има разлагащ се озонов слой, което кара устицата на растенията (образувание, отговорно за обмена на газ) да се изключват и да нарушават фотосинтезата. Всички тези фактори се пренебрегват, но всички те са свързани с климатичното инженерство. Уигингтън твърди, че има много нива на климатичното инженерство, всички от които са злонамерени. „Това е форма на метеорологична война. Това е форма на заблуда на населението относно истинското състояние на климата. Всичко това е токсично и се използва за биологична война“.

Учени установяват, че техниката за отразяване на слънчевата светлина обратно в Космоса може да доведе до увеличаване на популацията на комари, пренасящи болести. Геоинженерството за предотвратяване на климатичните промени може да изложи до 1 млрд. повече хора на риск от заразяване с малария, установиха учени, цитирани от в. “Гардиан”. Докладът, публикуван в Nature Communications, е първата оценка за това, как геоинженерството спрямо климата може да повлияе на тежестта на инфекциозните заболявания.

Защо Ваша чест, дами и господа, европейски „правосъдници“ сте толкова снизходителни и толерантни към геоинженерните практики в Европа и Света, които са прилагани десетки години, а сте така пристрастно строги към малка, бедна и беззащитна България? Нима нейната все още добре работеща конвенционална енергетика, база за нейното евентуално индустриално развитие и икономически просперитет, застрашава благоденствието на богатите европейски страни? Ще получим ли честни отговори на всичките въпроси, тревожещи днес българите?

Преди 148 години великият син на България, гениалният поет Христо Ботев, възкликна в една своя статия, публикувана в бр. 15 на в. „Знаме“: „Няма за българина човешки живот в Турция, няма той да види бял свят, дорде съществува това разбойническо господарство, което е покровител и воспитател на всевъзможни изедници, интриганти, шпиони и паразити!“ Нима и днес, когато България е член на Европейския съюз, започнат като един мирен проект, за да не се завръща никога повече войната на европейския континент, както бяхме убеждавани и ние, и светът, за нас, българите, пак няма и не може да има живот? И пак ще бъдем изтребвани, още по-безжалостно, отколкото през робските години, само че „по-цивилизовано“, по-перфидно, по-подло, но в замяна на това, по-масово и безвъзвратно. Но нека, ваша чест, дами и господа, европейски „правосъдници“, ви припомним и пророческото продължение на Ботевото слово: „О, цивилизовани европейски вълци! И на вас ще заплати човечеството, когато и да е, и където и да е!“

И не мислете, че няма да се случи. Чрез прозренията на поетите, говори винаги Бог! И победата не може да бъде, и няма да бъде, на страната на злото!

 

 

Още по темата