Нова Зора

  • Уголемяване на шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намаляване на шрифта
Начало Архив 2023 Брой 16 (18 април 2023) Готвим ли се за война?

Готвим ли се за война?

Е-поща Печат PDF

Защо иначе шефът на столичния парламент ще е на работна среща в Пентагона?

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев се срещна с… представители на Министерството на отбраната на САЩ. Срещата се е провела в Пентагона, а за нея ни споделя самият той в профила си в социалната мрежа.

Ето какво е написал Георгиев:

Проведохме работна среща в Пентагона с представители на Министерството на отбраната на САЩ, на която дискутирахме прилаганите от тях политики за добро управление. Обсъдихме ролята на независимите звена за контрол на публичните институции, както и структурите за надзор в самите министерства/департаменти.

Важна роля в тях има Дирекцията на Генералния инспектор, част от федералното правителство, което осъществява контрол за законосъобразност на дейността на всички институции, работещи в областта на сигурността и отбраната. За нас като евроатлантически партьор е от изключително значение доверието в службите за отбрана, особено във времена на изпитания, в които живеем“.

Department of Defence

Серия от въпроси поражда тази абсурдна среща между шеф на столичен парламент и военното министерство на една велика сила:

Какви са прерогативите на шефа на СОС в областта на отбраната на столицата и на страната?

И изобщо има ли СОС каквито и да е прерогативи в сферата на отбраната, освен в упражняване на контрол (заедно с Гражданската отбрана) при поддръжката на подземните убежища в София?

Вместо Георгиев да ни информира за своя работна среща с кмета на Вашингтон например, ние с удивление научаваме, че той посещава… Американското военно министерство!

Затова третият въпрос е най-важният: Готви ли се България за война, поради което столицата трябва да бъде защитена от въздушно нападение или от терористичен акт?

Защо иначе Георгиев ще пуска информация за тази среща в личния си профил, а не на сайта на Столична община? Може би защото софийският плебс се подготвя за военно положение?

Жълтопаветният и шарлатанският плебс, който на 2 април с две ръце гласува за Коалицията на войната!

Десният офисен планктон да чака повиквателни от Софийското военно окръжие. И да не се ослушва, да не бяга по тъмно към Терминал 2, а със строева евроатлантическа стъпка да поема към бойните полета на Украйна.

Каквото повикало, такова се обадило!

 

 

 

Още по темата